venko написа:
Веригите са DS tracks-уж много по-добри от Меджик тракс, ама не.
Съгласен. Ако мразиш да правиш вериги, или за нещо с обтегнати, къси тракове - може и да са полезни. Лично мое мнение си е, че DSа е за 1/72, и то само за някои вериги с по-дебел трак. Предполагам, че DSът се лее по-лесно и затова го ползват (по-евтини матрици).
venko написа:
И малко помощ за страничните екрани (side skirts/fenders)-решил съм да ги изработя от тънка ламарина, защото идват малко дебелички и немащабни, та някой правил ли е такова нещо. Дали става ламаринката от кутийки за Кока-кола,РедБул и тем подобни?
Принципно не е проблем да ги правиш от кенчета - те са алуминиеви, лесно се кроят, докарват до размер и гънат. Аз съм си правил чаркове дори от еднократни алуминиеви тавички за печене (продават се на бройки в магазините). Големият недостатък е, че колкото лесно алуминиевите детайли добиват форма - толкова лесно я и губят.
Можеш да потърсиш листове месинг 0,1-0,15. Рязането и огъването са малко по-трудни, резултатът си струва. Отделно тук я няма крехкостта на алуминия - можеш да "обръщаш" огънатото 3-4 пъти преди да се счупи. В тази тема:
Цитат:
http://scalemodels.ru/modules/forum/viewtopic_t_46305.html
"етажерките" над веригите са такъв месинг, а предните калници са от еднократна алуминиева тавичка.
Третата опция е да изтъниш само ръбовете с конусен борер и да си ги намачкаш както ти е кеф.