В периода 1969-1973 Сините Ангели използват 18 машини
F-4J Phantom IIЗа пресъздаването на една от тях от НираХоби си купих кита на Фуджими под номер 722146 в мащаб 1/72:
Прикачен файл:
IMG_1500.JPG [ 101.58 KиБ | Видяна 2309 пъти ]
Досега не съм имал удоволствието да работя над модел на Фуджими, затова сравнение не мога да правя. Първите впечатления за този не евтин за мащаба си комплект са приятни. Отлична опаковка - кутия с горно отваряне, всяка платка опакована в целофанче и то здраво, декалите също в целофанче и покрити с хартия. При първи оглед на пластмасата не се забелязват дефекти, на места, които ще се виждат няма следи от изтласквачи и дано да е така, защото са много големи и груби (следите). Разшивката е вътрешна, но е толкова фина, че едва ли ще се вижда след първия слой грунд. Може би идеята е с този син цвят на пластмасата направо да се лепят декалите отгоре - без боя
Качеството на материала ще разбера след първия разрез на операционната маса, но мисля, че ще е доста чуплив. При местенето му дрънчи доста странно. Така ми дрънчаха платките на Линдберг. Декалите позволяват да се направи всяка една от шестте машини от групата.
Ето за какво става въпрос. Декалите. Извинете че не съм ги разопаковал, свиди ми се
Прикачен файл:
IMG_1517.JPG [ 93.4 KиБ | Видяна 2309 пъти ]
Инструкцията се разтяга като руска хармоника. От едната страна е всичко парадно - разказ за машината, схеми на оцветяване и т.н. От другата - стъпките за работа. Изглеждат подробни. Като за мен.
Прикачен файл:
IMG_1513.JPG [ 179.83 KиБ | Видяна 2309 пъти ]
Прикачен файл:
IMG_1514.JPG [ 166.23 KиБ | Видяна 2309 пъти ]
Прикачен файл:
IMG_1515.JPG [ 167.81 KиБ | Видяна 2309 пъти ]
Прозрачните детайли:
Прикачен файл:
IMG_1501.JPG [ 191.67 KиБ | Видяна 2308 пъти ]
И основните детайли на няколко платки. Най малката
Прикачен файл:
IMG_1509.JPG [ 110.45 KиБ | Видяна 2308 пъти ]