Ехе, какво правите?

Почвам ново самолетче, yupiiii. Видях за групбилда, обаче малко ми е надалеч от вкуса въпросната тема и ще пропусна да се включа. Ще си правя на Northrop красавицата - F-23A Black Widow II, така както би изглеждала в производствен вариянт ако бяха удобрили YF-23 а не YF-22. Естествено, голям съм фен на Раптора, скандален самолет, винаги е бил и ще ми бъде на Топ 2, обаче този F-23 направо няма право да е толкова красив... заоблен, закръглен и доста уникален. Само 4 крила, ама не се води делта! Направо е извънземен. В нета има доста инфо за него (прототипа) и съвсем малко инфо (но все пак има това-онова) за production variant-а как би изглеждал. Кита е YF-23 на HobbyBoss в 1/48, мега постен кит с 2 половини на фюзелажа, малко крилца с по 2 половини всяко, събиращи се на една платка, и още една платка с малките детайли. Обаче....
...вградих във всяко ръбче на ръддърите по едно малко парченце фотоеч, за да мога след изтъняването да шкурна ъглите и направо да станат бодливи. Една от основните характеристики на силуета на този самолет (и Раптора) са многото ръбове, които са остри.
Прикачен файл:
photo 4 (1).JPG [ 200.22 KиБ | Видяна 734 пъти ]
Въздухозаборниците в краищата имаха някаква имитация на компресор, които първо беше с формата на елипса, и второ беше горе-долу с размерите на каска на пилот.

Толкова малки. И затова сплитнах стабилно въздухозаборниците, разширих ги и им пооправих профилите, след това ги сплитнах на две половини за да може по-лесно да напасна към модифицирания фюзелаж.
Прикачен файл:
photo 1.JPG [ 130.54 KиБ | Видяна 734 пъти ]
Прикачен файл:
photo 5.JPG [ 156.16 KиБ | Видяна 734 пъти ]
След това - въздухозаборниците (ще ги съкращавам на ВЗ, защото докато я напиша тази дума "въздухозаборници" и направо губя смисъла на изречението...) откъм външната страна на фюзелажа изглеждат така на прототипа:
Прикачен файл:
photo 3.JPG [ 174.36 KиБ | Видяна 734 пъти ]
Прикачен файл:
photo 1.JPG [ 195.64 KиБ | Видяна 734 пъти ]
и така са след стабилно позаглаждане, в комбинация с промяна на преходността към фюзелажа, а пък носа и фюзелажа са изрязани за да мога поотделно да ги едитна спрямо горните части:
Прикачен файл:
photo (1).JPG [ 158.17 KиБ | Видяна 734 пъти ]
Прикачен файл:
photo 4.JPG [ 186.41 KиБ | Видяна 734 пъти ]