Ами боите не са много.
Всъщност за cockpit-а са повечко. Горе-долу са според инструкцията. Апроксимирах ги до Model Master Acryl 4xxx серия и целият cockpit и пилота са на четка.
Външно е боядисан с цели 3 боички:
Сребърният цвят е Alclad Aluminium 101. Боядисах направо върху пластмасата, защото ми се стори че пластмасата е достатъчно гладка за целта. Това се оказа голяма грешка. Alclad боите разтварят пластмасата! Наложи се, след първата ръка, да пиля всички повърхности да се загладят, тъй като бяха станали доста грапави от разтварянето. След жулене с шкурка 1500 вече се боядисваше нормално т.е. Alclad боите са добър грунд за себе си

Това което виждате е голият Alclad 101, няма върху него лакове или нещо друго. Не е полиран, тъй като полирането го прави като покрит със стъкло. Ако някъде не се получи добре, съм изпилвал боята с шкурка 1500 или 2000 и отново боядисване.
След това маскирах и пръснах червеното. Някои от сребърните елерони са закрепени към модела накрая и са подвижни (така си е модела).
Червеното е на Gunze C-79 Shine Red. Това си е гланцова боя и тя се гланцира сама. Естествено се наложи да я пилна тук-там, после полиране и пак е лъскава.
Има малко смивки върху червеното, която не ми допадна много, ама да седи. Както и във двигателя, джантите на гумите и нишите на колесниците.
Накрая има черно по гумите и малко на носа. Боята пак е на Gunze C-2 - гланцово черно.
Гумите са матирани с матов лак от същата серия C-182.
След това бяха ваденките. Много добре им подейства средната химия на Daco. Върху сребърното почти не личи прозрачното им фолио.
Накрая финално сглабяне на дребните детайли. Модела е умишлено така проектиран, че да може да се боядиса предварително и да се сглобят дребните части след като всичко е готово, това много ми хареса!