Форум за стендов моделизъм
http://model.airgroup2000.com/

Втори модел - ЗиС 151
http://model.airgroup2000.com/viewtopic.php?f=23&t=5668
Страница 1 от 1

Автор:  Communist_Chesnok [ 15 юни 2015 20:35 ]
Заглавие:  Втори модел - ЗиС 151

Здравейте хора, върнах се! :king: Реших да направя втори модел и след 2 месеца и нещо (може би и повече) успях да го довърша, най-накрая! После пък няколко дена забравих да го снимам докато беше светло. Моделът е ЗиС 151 на Звезда, гледах да го направя колкото може по-изцапан и да използвам няколко нови техники за състаряване. Отворен съм за критики и съвети! :thumleft:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Тук искам да обърна специално внимание на прозорците и мръсното и изчистеното по тях (левият не се получи добре).
Изображение
Изображение

Сега и мръсотията:
Изображение
Изображение

Новите решетки на фаровете, които направих (от кламери и Локтайд :D). И малка интересна история как се стигна до правенето им: оригиналните решетки вече бяха залепени на камиона, но по време на сглобяването ги ударих и паднаха. Реших да ги прибера в кутията с пилите и така. Не успях да ги намеря, претърсих навсякъде и айде да правим нови решетки. Взех да залепям каросерията, наложи се да пиля и чак тогава намерих решетките в кутията с пилите, но вече бях грундирал частите на камиона и новите решетки си бяха залепени. Изкуството да си карък! :tongue:
Изображение

Малко кал по гумите:
Изображение

Шасито:
Изображение

(Тук се наложи да пусна светкавицата да се вижда мръсотията):
Изображение

Очаквам коментари и критики (най-вече критики :D)!

Автор:  MiShot [ 20 юни 2015 17:49 ]
Заглавие:  Re: Втори модел - ЗиС 151

IMHO е по-редно да сложиш оригиналните решетки или поне да си скалъпиш нови от тел или нещо по тънко. Твоите са хубави, но малко си им сбъркал мащаба... :scratch: :D . Иначе е хубав, но може би следва да снимаш на по-друга светлина..? :)

Автор:  Communist_Chesnok [ 20 юни 2015 20:42 ]
Заглавие:  Re: Втори модел - ЗиС 151

Благодаря! Оригиналните решетки нямаха нищо общо с истинските, иначе признавам, новите не са баш 1 към 1. За светлината, бях дръпнал даже пердетата, може и от телефона да е (изненадващо правеше по-добри снимки от фотоапарата), няколко дена забравих да го снимам тоя модел. :lol:

Страница 1 от 1 Всички времена са UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/