foreverfree70 написа:
Проблемът ми е,че съсипах декалите,които са предназначени за жълтата линия която е между корпуса и палубата!
Сашо, преди да започнеш да "цепиш" Тамийско тиксо на ивици, да си правиш приспособления за рязане на тънки ленти и прочие полезни моделистки дейности, изискващи обаче малко повече опит, защо не опиташ най-простото: да си набавиш нови декали (като после внимаваш да не съсипеш и тях.

).
Как? По начина, по който го правя аз: днес получих от фирмата Ревел-Германия комплект декали за модел, който вече не се произвежда, отгоре на всичко аз нямам немското, а американското му издание. Без да давам разни обяснения, защо ги искам и какво е станало със старите (в моя случай американският вариант просто няма толкова добри декали, като немския, ако трябва да навлизам в подробности).
Как се поръчват: на сайта на Ревел-Германия отиваш на страницата за
контакт. Написваш си имената и имейла. В графата "Betreff" написваш:
"Decals for kit No. 05715 R.M.S. Titanic" (или нещо подобно по твой избор). Отдолу им написваш "с думи прости"

, че ти трябва комплект декали за горепосочения модел и...това е. Трябва да получиш имейл-отговор от Ревел, за да си дадеш точния адрес и после чакаш. Ако искаш, можеш да си напишеш адреса още първия път, а те като ти отговорят те упътват да не повтаряш искането си през следващите 2-3 седмици, колкото е срокът за обработка на молбата.
Моето последно искане го изпратих на 3 август - днес е 18 септември (т.е. точно месец и половина съм чакал). Получавал съм обаче и в рамките на 2-3 седмици някаква част или декали. Може би зависи от наличността в момента - не зная. Пари до тук не са ми искали никога.
Ако имаш късмет, преди да си завършил другите работи по модела, ще имаш нови декали.
Между другото, Ревел обявиха тази година конкурс за диорама с модел на "Титаник". Срокът беше до 31 август. Изложба ще има в началото на октомври в Лайпциг. Може и да има интересни (и нови) хрумвания. Повече подробности
тук.
Със здраве!