Бях обещал да пиша за 3D принтираните детайли. Пратката пристигна. Самият принт отнема 4-5 дена, транспортът си е направо светкавичен, за 3 работни дена от врата до врата, просто се случи уикенд по средата и пратката преседя 2 дена в София.
Поръчката става много лесно, с обикновена дебитна карта.
Преди да е минал печатът може и да се откаже, като парите се връщат обратно в рамките на седмица.
Направих и такъв тест - Имах някаква загуба от 14 стотинки, вероятно от маржовете на банката, но това е бял кахър.
Иначе всеки за всеки стадий на готовност на портчката има надлежни уведомления по мейла.
Пакетът пристигна сериозно опакован, детайлите са минимална част от обема, останалото са "матраци":

Ето и самите детайли:

Първо премерване по местата им:

Щитът на оръдието ще се дообработи, ще се среже на 3 места, ще се пилне тук-там и ще се разшири,за да стане точно като на канадските фрегати St.Laurent.
Като качество на изработката нямам никакви забележки.
Забелязах, че на някои детайли е останало нещо като гел от долната страна, където са имали контакт с плочата на принтера. Ще ги измия стабилно, и ще имам възможност да тествам боядисването, преди да започна по-големите и скъпи детайли. Като стигна до там ще споделя.
Договорил съм и бомбомета Бофорс, изпратих на един от дизайнерите, който точно се занимава с детайли за модели изключително подробен чертеж. Обеща да го направи януари-февруари, а също да ми помогне и да портне до формат за 3D-печат модела на радара, след като го завърша.