Юни изглежда няма да намеря време да свърша нещо.
Но междувременно дойде пратката и почнах да напасвам някои детайли:
Бомбометът. Като го пръсна с грунд ще се вижда по-добре:

Малко амуниции:

Котвените клюзове, носовия шваров ринг и вълноотражателя:

Котвите в сглобено състояние:

Радарът в защитната опаковка (този път цял!):

Първи опити за напасване на носа:

Кърмата с картонена надстройка за проба (щитът на оръдието ще се сцепи на 3 и ще е по-свободен. Ако не ми хареса резултата, ще си напечатам мой):

Общ изглед:

За съжаление нещата малко взеха да се поомотват. В носа няма люкове за достъп, ще трябва да напасна носовите палуби с клюзовете и да ги залепя преди боядисването. Преди това трябва да монтирам "стаичките" на осветлението (планирам кутийки отвътре около групата илюминатори, вероятно дори частично или цялостно облепени със станиол, за да вдигна интензитета на осветлението) и илюминаторите, че затворя ли корпуса, няма да имам достъп отвътре, ако ми се налага да ги коригирам нещо при лепенето. Съответно ще се наложи да ги маскирам при боядисването - здраве да е!
По отношение на боята - намерих грунд, мат лак и подходящи цветове на Dupli color. В магазина не можаха, обаче, да ми препоръчат разредител или нещо за изчистване на боята, ако нещо сгреша. Вариантът за дребните детайли е да пръсна от спрея върху лист хартия или палитра и оттам да обирам с четчица. Не знам, ако взема да смесвам различни видове бои какво ще се получи.