Като всеки български моделист, така и аз исках да имам модели на всякакви самолети, летяли в нашето небе. За съжаление, това се оказа "мисия невъзможна", понеже никой не произвежда български декали. Не броя "онези" на Стопос, най-малкото, защото те са само кокарди или звезди...Качеството, не коментирам....

Извода се оказа един - да си ги напечатам сам, по-скоро да поръчам да ми ги напечатат. Седнах, изготвих проект, свързах се с фирми, печатащи декали, избрах най-изгодната за мен оферта, и ето, представям резултата пред вас.
И така, Български декали в мащаб 1/72 и 1/48, включващи:
-бордни номера - бели, червени и бели с червен кант. Както ще забележите, червения кант, е даден отделно, това се случи,поради печатарска грешка, но пък така, имате по-голямо разнообразие.
-идентификационни триъгълници - в различни цветове и с номера за различни типове самолети и вертолети
-емблеми - почти всички налични емблеми по нашите самолети.За автентичноста им гарантирам, всички са "прерисувани" от снимки. Има емблемите на Добрич, Балчик, Чешнегирово, Доброславци и др. Емблемата на Добро, може да бъде представена, със или без синия щит - виждал съм самолети и в двата варианта. Да не забравяме и атрактивната акулова уста.....Ето и малко нагледен материал. Първите четири снимки са в мащаб 1/72, другите в 1/48: