Форум за стендов моделизъм
http://model.airgroup2000.com/

Още един фен на корабомоделизма
http://model.airgroup2000.com/viewtopic.php?f=66&t=6762
Страница 1 от 1

Автор:  Svetlin [ 15 яну 2020 15:53 ]
Заглавие:  Още един фен на корабомоделизма

Здравейте!
Казвам се Светлин Иванов, 41г. и живея в София.
От малък ме влече да работя с дърво и не вярвам това да се промени. Правил съм различни модели, включително от кибритени клечки.
От много време съм се запалил по стендовия корабомоделизъм, но по различни причини по-скоро до сега четях форуми, книги и гледах клипове по темата, от колкото да съм направил нещо на практика. От скоро започнах да правя опити да прилагам теорията на практика. В интерес на истината се престраших след като Славян Нарлев показа изработването на La Jacinthe (За което съм му много благодарен!). Решил съм да опитам да направя и аз същия модел (всъщност направих корпуса до момента, в който трябва да почна да правя обшивка, но открих 1-2 грешки, които много ме дразнят и сега ще го направя на ново, а първата бройка ще я ползвам за упражнения).
Имам известна част от инструментите, необходими практикуване на това хоби, като смятам с течение на времето да набавя всичко останало. Малко след нова година се сдобих и с Proxxon FET. Имам и един квадрат паркет алпийска круша. Имам нужда от малко помощ - в темата за заточване на дисковете са коментирани няколко подходящи диска, които няма да доведат до това да изхвърля като фира при рязането половината дървен материал. Можете ли да ми кажете къде мога да намеря например дискове на Пилана (63 мм с 48 зъба) и центриращи шайби за тях? Търсих и в онлайн магазини и по обяви на разни сайтове, но нещо не успявам да намеря.
Живот и здраве ще отворя и тема за изпълнението на самия кораб.
Поздрави и успех на всички!

Автор:  nenovvv [ 15 яну 2020 17:40 ]
Заглавие:  Re: Още един фен на корабомоделизма

Добре дошъл в Джунглата !
Ще помагаме с каквото можем.
:salut:

Автор:  snarlev [ 16 яну 2020 11:47 ]
Заглавие:  Re: Още един фен на корабомоделизма

Здрасти и добре дошъл.
Много добре си направил че си почнал Жасена. Прати ми снимки по Вайбър на това което си направил. Телефона ми е 0899821378. Тоя корпус може да се преправи на място и няма нужда да правиш нов. Мога да ти пратя и други неща.
Циркуляра го търси в Ташев или в магазина на Христо Ботев, до централна гара. В Габрово вече няма.
Успех.

Страница 1 от 1 Всички времена са UTC+03:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/