Форум за стендов моделизъм
http://model.airgroup2000.com/

Syrian fighters with SPG-9M 1/35 (Evolution miniatures)
http://model.airgroup2000.com/viewtopic.php?f=78&t=6310
Страница 1 от 1

Автор:  venko [ 22 ное 2018 09:06 ]
Заглавие:  Syrian fighters with SPG-9M 1/35 (Evolution miniatures)

Представям ви едно от последните изделия на Сегей Травиански от Evolution miniatures, а именно бойци от Сирия със СПГ-9М "Копие". Последното представлява безоткатно оръдие 73мм, стрелящо със ракетни снаряди-общо взето по-големия събрат на РПГ-7 само че монтирано на трипод :) .
Харесах си комплекта още като излезе и сега имам възможност да споделя впечатления:

Кутийката е стандартна за фирмата, малко по-голяма от обичайните, поради включването и на СПГ-то, което се продава и отделно. Приятен боксарт от Роман Тарасов.

Изображение

Компонентите са опаковани в отделни пликчета, отляти са от светлосива смола, без забележки и мехурчета от отливането (с които са пълни пиратските копия примерно, така че внимавайте откъде купувате ;) )

Изображение

Първия боец представлява зареждача, държи в ръцете си ПГ-9 ракетен снаряд. Лицевите детайли и тези по дрехите са много добре направени, часовника, сумките и т.н.

Изображение

Втория е стрелецът в приклекнало положение и целещ се през оптичния мерник. Представен е със слушалки, предпазващи от шумния изстрел и бейзболна шапка. Отново чудесни детайли, този е с маратонки, за разлика от първия , който е с кубинки.

Изображение

И двата боеца имат по един АКМ-74

И накрая самото СПГ-9М, което е на три литника. На първия е самата тръба на оръжието, много е добре пресъздадено само трябва да се разпробие отпред след махане от литника. После имаме самия трипод плюс прицел и ракетен снаряд. На последния литник са някои лостчета и малки детайли.
Включена и инструкция за сглобяването:

Изображение

Изображение

В заключение чудесен комплект, нещо различно от обичайните фигури на германци и т.н. Нямам търпение да го започна :geek:

Страница 1 от 1 Всички времена са UTC+03:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/