Уважаеми колеги, честита Нова година.
Бих желал да ви запозная с моя вариант. Не е тайна за всички че аз съм от "дървените" моделисти. В нашия моделизъм се ползват нитроцелулозни лакове. Някои ползват полиуретанов лак, но аз не го харесвам, при него нещата стоят по същия начин.
И така, при толкова плътни течности е необходима по голяма дюза, примерно 0,6. Това изключва елегантната IWATA и красавеца HARDER. Моят избор е PAASCHE TALON. Може да има и други, но аз намерих само този. Приятел уреди да ми го донесат чак от Чикаго. Голямо благодаря.
Прикачен файл:
DSC_0289.jpg [ 223.64 KиБ | Видяна 109 пъти ]
Прикачен файл:
DSC_0290.jpg [ 136.71 KиБ | Видяна 109 пъти ]
Изглежда повече като бояджийски пистолет и това е съмсем логично.
Ползвам го направо в този вид.
Прикачен файл:
DSC_0291.jpg [ 143.07 KиБ | Видяна 109 пъти ]
Прикачен файл:
DSC_0293.jpg [ 132.58 KиБ | Видяна 109 пъти ]
Има и още две дюзи, 0,35 и 0,25, ако някой иска да ползва по леки бои. Джаджата най в ляво е разпръсквач като на бояджийските пистолети, но аз не я ползвам. Пръска много лак из въздуха.
Както забелязвате аерографа има доста голямо казанче. Трябва му и доста повече въздух. За целта се спрях на двуцилиндров компресор.
Прикачен файл:
DSC_0283.jpg [ 224.89 KиБ | Видяна 109 пъти ]
Има пресостат (автоматично изключване) на 4 атм. Обаче му трябва ресивър.
Прикачен файл:
DSC_0284.jpg [ 158.89 KиБ | Видяна 109 пъти ]
Това е контейнер за фреон. Хладилните техници след като източат фреона ги пращат на вторични. За 10 лв. даже ми завари още една тръбичка за вход (с моята горелка едва ли щях да успея). На изхода си има кранче. А бе супер решение, че и нискобюджетно.
В работно положение изглежда така.
Прикачен файл:
DSC_0285.jpg [ 163.34 KиБ | Видяна 109 пъти ]
Естествено трябва и редуцир-вентил. Той си върви с влагоуловител. На компресора има още един но колкото повече толкова повече.
За капак сложих и за най фино очистване на въздуха филтър с хартиен елемент (бензинов филтър за Голф).
Прикачен файл:
DSC_0286.jpg [ 179.74 KиБ | Видяна 109 пъти ]
Прикачен файл:
DSC_0288.jpg [ 153.69 KиБ | Видяна 109 пъти ]
На всички желая успешна Нова година и още нови колеги на форума.