Форум за стендов моделизъм
http://model.airgroup2000.com/

IPMS България
http://model.airgroup2000.com/viewtopic.php?f=89&t=5301
Страница 1 от 1

Автор:  KONGO79 [ 08 сеп 2014 16:35 ]
Заглавие:  IPMS България

IPMS България е официален клон на IPMS UK Overseas и е регистриран в списъка на националните клонове на IPMS във Великобритания. Президент е Владислав Димов, ковчежник – Валентин Горанов, а секретар – Петър Петков. За тези които не са запознати с най-голямата моделистка организация в света, обединяваща моделисти от над 70 държави, прилагам бърз превод на официалното описание на IPMS (UK), което можете да прочетете в оригинал на този линк: http://ipmsuk.co.uk/about.php . Списъка с националните клонове в който присъства и IPMS България може да видите тук: http://ipmsuk.co.uk/overseas.php , както и в Уикипедиа: http://en.wikipedia.org/wiki/International_Plastic_Modellers%27_Society .

„Международното общество на пластмасовите моделисти (IPMS е основано във Великобритания през 1963 г. от моделисти за моделисти. Първоначално то се нарича „Общество на британските Пластмасови моделисти ", но скоро разширява дейността си в един наистина международен орган. Потребители от всички възрасти и способности са добре дошли и свободни да изградят нещо от комплекти за начинаещи до сложните скрачбилд модели използвайки пластмасата като основен материал, но смолата, белия метал и хартията също са популярни и често използвани материали. Обществото чества своята 50-та година през 2013 г.
IPMS се състои от местни и национални клонове, чиито членове са любители на стендовия моделизъм и сглобяемите модели. Първият клон е създадена в Обединеното кралство през 1963 година. Понастоящем има над 80 местни клона на IPMS разпръснати из цяла Великобритания. В рамките на членството в момента съществуват над 70 Специални групи по интереси (SIGs). Специалните групи са организации подобни на клоновете, но са организирани на база моделирането на даден обект, а не на базата на географско разположение. Те обхващат огромен спектър от интереси, включително авиация, автомобили, кораби, бронетехника, фигури, научна фантастика, военни кампании и така нататък.
Всяка година през ноември IPMS е домакин на най-голямото и най-доброто моделно шоу в света в Телфорд в Шропшир, „Scale ModelWorld” което привлича хиляди посетители всяка година. Много други страни вече имат свои собствени IPMS организации, много от които участват в Телфорд, което носи един наистина международен привкус на събитието.
IPMS (UK), се управлява от изпълнителен комитет, съставен от редови членове и е компания, с ограничена отговорност, собственост на нейните членове.”

Като национален клон на IPMS, IPMS България има правото да приема като членове както физически лица, така и клубове и групи със специални интереси. Клубовете и групите със специални интереси могат да бъдат регистрирани като ЮЛНЦ, търговски дружества, дружества по ЗЗД, както и могат да бъдат регистрирани като директни клонове на IPMS България към първичната регистрация издадена във Великобритания.
От създаването на IPMS България през 2011-та година, организацията работи успешно с Модел клуб Варна и провежда заедно с клуба годишната моделна изложба във Варна, като от 2012-та година изложбата на Модел клуб Варна се явява и IPMS България Nationals. През 2014-та година бе създаден и първият IPMS клуб в България - IPMS Одесос, който е локален клон на IPMS България във Варна.

За повече информация относно дейността и целите на IPMS като международна организация и IPMS България, в частност като национален представител, може свободно да се обръщате към мен както тук във форума, така и на електронната поща публикувана в официалния списък на IPMS UK Overseas /публикуван в началото на съобщението/.
С уважение: Владислав Димов
/президент на IPMS България/

Автор:  KONGO79 [ 17 ное 2014 13:47 ]
Заглавие:  Re: IPMS България

Колеги, имам удоволствието, от името на IPMS Одесос, да ви поканя на първия моделистки семинар организиран от клуба.

Колеги, приятели,

IPMS Одесос има удоволствието да ви покани на подготвения от клуба семинар на тема „ОЦЕНЯВАНЕ НА СТЕНДОВИ МОДЕЛИ ПО ПРАВИЛАТА И ИЗИСКВАНИЯТА НА IPMS”. Семинарът ще се състои на 29.11.2014 г. Лектори ще бъдат Владислав Димов и Петър Петков. Целта на семинара е да се запознаят желаещите моделисти с изискванията за оценяваните модели в състезанията под егидата на IPMS. Смятаме че запознаването със съдийските стандарти е полезно както за моделистите участващи в моделни изложби, така и за хората които биха желали да придобият познания които да им позволят да се изявяват като съдии в моделни изложби.

За допълнителна информация и потвърждаване на присъствието използвайте изписаните най-долу данни за връзка с клуба.

Петър Петков
Президент на IPMS Одесос
ipmsodessos@gmail.com
www.facebook.com/ipmsodessos
google.com/+IPMSOdessos

Автор:  PetarPetkov [ 30 ное 2014 14:03 ]
Заглавие:  Re: IPMS България

Колеги и приатели,
приключи първия семнар организиран от IPMS Odessos със съдействието на IPMS Bulgaria.
Благодарности на всички взели участие.
Петър Петков
IPMS Odessos
ipmsodessos@gmail.com

Страница 1 от 1 Всички времена са UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/