Жоро, не знам защо бях останал с впечатление, че ще правиш хеликоптер от края на Виетнамската война. Сега като ти гледам модела, се убеждавам, че май става дума по-късен период (или за грешка

). Виж напр. изпъкналите прозорци. На предната страница питаш за лебедката и на двете снимки там се виждат изпъкналите прозорци и лебедката едновременно. Предполагам това е някакъв SAR-вариант. А и тия носилки от последните ти обяснения, вървят ли заедно със седалките от по-рано? Знам, че седалките се сгъват и пред тях могат да се инсталират носилки, но снимката на интериора с носилките и контейнерите вдясно, която показваш малко по-горе е коренно различна от оная с чувала (още по-нагоре в темата).
Хеликоптерите от евакуацията на Южен Виетнам са транспортни/товарни респ. VERTREP и прозорците им са плоски. Ето 2 снимки на машини от същия кораб
White Plains и от същата бойна част (
HC-3, Det. 106) от края на войната в Югоизт. Азия (втората снимка е вече от базата Ацуги в Япония). Има и други подобни, но всичките са с плоски прозорци и без лебедки. Всъщност нямам представа, дали изобщо са ги преоборудвали по-късно.

А ето още една снимка на последния
SA 154825, по време на евакуацията на американците от Виетнам (тогава хеликоптерърт не е бил на White Plains).

Виж и
този филм.
На снимката на истинския хеликоптер след преоборудването, която пусна, макар и от нов вариант Е, прозорците му пак са плоски. Имам чувството (освен ако не излезе някоя снимка в опровержение на това), че производителят на модели пак е дал свобода на фантазията си.

IMHO, твоят чопър би трябвало да изглежда така (това всъщност е вторият хеликоптер, за който има декали в твоя кит, но в следвоенен вид):

...а не така: