Понеже се чу само един плах глас в подкрепа на идеята, но пък нито един против и наблюдавайки колко интересно става с развитието на руските групови постройки си позволявам да събудя темата с една анкета, резултата от която да ни даде възможност да поискаме от администрацията създаването на подобен раздел или тоталното приключване на идеята.
За хората, които нямат интерес или желание да ровят в руски сайтове ще разкажа набързо за какво става въпрос:
Избира се тема на Group Build, срок и правила за постройката. Началото обикновено е около месец след определянето на темата, т.е. време за подготовка. Виждал съм различни срокове - 3 месеца, шест, и годишен конкурс. За комисия по оценяване можем да избираме от колегите, които не участват в съответния конкурс. Награди....

нали работим за собствено удоволствие. Пък ако се появи спонсор - управата на форума да немери начин за място за някакъв вид рекламка. Братушките си добавят едни иконки за участник в конкурса и за победителите. Ако е възможно да се реализира и при нас - добре.
Личното ми мнение е, че това ще доведе до пренасочване на разговорите във форума от общи приказки към по-професионални дебати. Както и исторически такива-по избистряне на камуфкажи, маркировки и т.н.
Не съм слагал срок за край на анкетета, но ако решим за около месец би било добре.
P.S. Ще си позволя да вмъкна цитат от поста на SilverGhost от форума scalemodels.ru, с няколко примера за теми, които колегите обсъждат за начало Септември:
Цитат:
Дабы никого не обидеть, озвучу ранее услышанные на форуме идеи без учета уже вроде запланированных "ГБ: Вертолеты" и "ГБ: Люфтваффе".
1) Самолеты поколений 4+ и 4++
2) "Красные Звезды-2" (ВВС СССР + ВВС России)
3) Авиация Великобритании
4) Авиация Франции
5) Авиация Италии
6) Авиалайнеры
7) "В небе над Вьетнамом" (США, ДРВ, Юж.Вьетнам)
"В небе над Кореей" (КНДР, США, СССР)
9) "На Ближнем Востоке" (Египет, Израиль, Сирия)
10) "В Персидском заливе" (США, Сауд.Аравия, Франция, Британия, Ирак)
11) "Сотая серия" (F-100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 111, 117, без F-110/F-4)
12) Авиация Японии
13) "NATO в Европе" (самолеты стран НАТО без США и Канады)
14) "Мы с Тамарой ходим парой" (спарки и двухместные самолеты)
С уважением, Андрей