Още малко движение по темата.
@AcademicaИдеята да нагрея стоманеното въже със запалка се получи. Още от първия път дори, много по-лесно стана за обработка.
Сложих буксирното въже, залепих и кабината. Сега обаче има друг проблем. Боядисах кабината преди 7 дни, а продължава да лепне. Не мога да я изсуша никак, пробвах какво ли не - стоя на слънце, на студено, стоя на вентилатор шест част. На места е сухо, но на други лепне. Това много ме притеснява, че заради боята ще се развали целия модел. Вече два пъти се изтрива от ръбовете, където съм пипал. Боядисах втори път ръбовете на калниците. Пак боята се изтри, за това сега ги оставих небоядисани, като напредна още, пак ще ги боядисам. Боята е на Model Master (Oliv drab). Това ще ми съсипе модела, а със същата боя ще боядисвам и платформата за товара.

Не разваля пластмасата, а все едно съм боядисал с водна боя.
Ето малко снимки.
Прикачен файл:
PICT2123.JPG [ 156.92 KиБ | Видяна 470 пъти ]
Прикачен файл:
PICT2124.JPG [ 187.21 KиБ | Видяна 470 пъти ]
Прикачен файл:
PICT2125.JPG [ 152.74 KиБ | Видяна 470 пъти ]
Прикачен файл:
PICT2126.JPG [ 170.44 KиБ | Видяна 470 пъти ]
Прикачен файл:
PICT2127.JPG [ 157.6 KиБ | Видяна 470 пъти ]
Прикачен файл:
PICT2128.JPG [ 184.96 KиБ | Видяна 470 пъти ]
Прикачен файл:
PICT2129.JPG [ 177.86 KиБ | Видяна 470 пъти ]
Прикачен файл:
PICT2130.JPG [ 137.65 KиБ | Видяна 470 пъти ]
Калобраните, тези от комплекта, и тези, които си правих, джантите на гумите и предпазителите на фаровете са боядисани със същата боя, в същия ден. Те са напълно сухи и не лепнат, може да се пипат постоянно и боята не пада. Кабината обаче... Почна и малко прах да се събира, колкото и да я пазя, домашния прах започва да ми създава проблеми, въпреки, че всеки ден, леко гледам да го почиства.
Събота и неделя мисля да го тонирам - шаси, гумите, евентуално кабината. Ще сложа гумите и крана, и да продължавам да работя по товарната платформа за отзад.
Чудя се дали да слагам предпазителите на фаровете. Сега много ми харесва как изглежда без тях, а и самите фарове се получиха добре - оцветих от вътре със сребърен молив (цвят сребро), после залепих стъкълцата на фаровете. Образува се едно особено положение - все едно от вътре има още нещо, зад стъклата. Получи се дълбочина. Плюс това предпазителите са малко дебели, решетката е на гъсто. Реално да са тънки, а изобщо нямам идея как си направя нови, надали и ще мога. За това или без тях или с тях, но ще скриват малко фаровете.
Друг въпрос. Към тези, които ползват игли за разни детайли. Как режете иглата, така че в двата края на остане обла, а не да се мачка в краищата от натиска на секачите? Искам иглата да си запази диаметъра в двата края.
За сега толкова.
Поздрави!