Вече е камион!
Поставих гумите и малко ги запраших. Ще следва кабината, която напълно изсъхна, но сега чакам ръбовете на калниците, защото преди малко ги боядисах, заради обелената боя. Мисля или утре, или в други ден да сложа и крана, ако разбира се повече по гумите, шасито и кабината няма да има какво да се прави.
Разбира се не мина и без грешки. Объркал съм ротацията на предната дясна гума и сега е движението й е различно от останалите 5. Но вече е изпилена отдолу, всички гуми са пилени отдолу за да "омекнат". Задната (последна) лява гума е леко във въздуха и не мога да разбера къде е проблема - дали задната ос е крива или просто гумата е прекалено запилена и е станала по-малка от останалите.
Утре ще направя кабината - малко прахоляк, малко ръждичка, подчертаване на детайли. Това по принцип може и вечерта да се свърши, но аз нещо нощем не виждам добре какво се получава. Изкуствената светлина лъже и не се възприема правилно оцветяването, за това - на дневна.
Въпроса тук е: да зацапвам ли още гумите или пък да намаля зацапването, същия въпрос и за долната част на шасито. (снимките му - в по-предния пост). Исках да са по скоро прашни, а не кални, за това и така ги направих. Или са добре така? Ефекта уж трябва да е на прахоляк, засъхнала, падаща кал от движението.
Отказах се да слагам предпазителите на фаровете. Също не мисля да цапам стъклата по кабината. Гледах доста снимки на камиона и колкото и мръсен да е надолу, стъклата му са чисти, така че да има добър обзор от вътре - на вън.
Снимки:
Първо една за сравнение на размера, че няма май такива досега:
Прикачен файл:
PICT2164.JPG [ 172.63 KиБ | Видяна 367 пъти ]
Прикачен файл:
PICT2141.JPG [ 153.92 KиБ | Видяна 367 пъти ]
Прикачен файл:
PICT2142.JPG [ 199.54 KиБ | Видяна 367 пъти ]
Прикачен файл:
PICT2144.JPG [ 165.11 KиБ | Видяна 367 пъти ]
Прикачен файл:
PICT2145.JPG [ 159.73 KиБ | Видяна 367 пъти ]
Прикачен файл:
PICT2154.JPG [ 143.46 KиБ | Видяна 367 пъти ]
Прикачен файл:
PICT2158.JPG [ 172.28 KиБ | Видяна 367 пъти ]
Прикачен файл:
PICT2161.JPG [ 159.11 KиБ | Видяна 367 пъти ]
И още два въпроса, да не пускам отделно коментар.
1. Ще режа игли от спринцовки, защото ще правя вертикални подпори върху платформата, как да отрежда иглата, така че края й да остане объл, а не да се смачка от резачите?
2. Заедно със стоманеното въже на РБ модел, си взех и верига (1м.), начина на обработка на веригата същия ли е като на въжето - първо награвам със запалка и после режа?