Такаааа, опитах да намеря по-подходяща тема, ама нещо не случих та ще го напиша тук.
Вчера определено не ми беше ден и се случиха куп свинщини за които мисля своевременно да ви информирам, че да не гризнете и вие дървото някой път!
1. Никога, ама никога не се опитвайте да почиствате боядисана с нитро боя повърхност със спирт - нитроцелулозата се изтрива на момента /в пъти по-бързо дори от акрил/;
2. Не маскирайте в/у нитроцелулоза с Орамаск 810 - остава много лепило, а и отпаря боята ако е хванала по-хлабаво /в/у емайл и акрил няма никакъв проблем/. За почистване на лепилото използвайте парче тамийска лента, след няколко залепвания-отлепвания обира всичко. За нищо на света не използвайте спирт /погледнете пак т.1/!
3. Е сега ме чака голямата хурка - трябва да ошлайфам около отпраното парче боя, както и около изтритото със спиртния тампон /за второто ще е по-лесно, че само тънко пръснатата целулоза ще трябва да шкурна, ама там дето се отпра с маската отпра не само нитрото, ами и подложката от няколко слоя тамийски акрил чак до грунда/ и проблема не е толкова в това, че ще трябва да се шлайфа, а че ще трябва да се шлайфа червено което предполага тотално осиране и порозовяване на околната повърхност. Единствено ме крепи надеждата, че с малко сапун и много вода накрая всичко ще се измие без допълнително да пострада боята

!
Стискайте палци всички поправки да се получат и да няма повече издънки!!!