Ами...

благодаря ви, момчета!
Радвам се, че нещата, които представих са ви харесали!
Удоволствие е, когато имам възможност да представя модели и пред други хора и те да се възприемат добре. Това означава, че основните неща са изпълнени - прилична сглобка и достоверност (поне според възможностите ми). Също може да подскаже, кое е необходимо да се подобри и как.
Снимки:
Обикновено снимам моделите си "набързо" и не влагам кой знае колко старание. Гледам да са на еднороден фон, снимам на почти автоматичен режим, през деня. Смесвам "макро" кадри с обикновени. Идеята ми винаги е била да се получават "сурови" кадри, които да не се обработват, за да покажат модела такъв, какъвто е. Изключение са намаляване не осветеност или увеличаване, в последствие.
Ще се постарая да коригирам това.

Т.е. ще гледам да композирам по-добре и при по-подходящи условия, както и да правя "по-чисти" снимки.
Боядисване:
Преди време правих следното: нанасях тънък слой боя върху модела, след което го оставях да изсъхне хубаво и дълго. После още един слой. Между това - почистване на аерографа, да не изсъхва и прибиране. Сега (от чист мързел) правя друго: боядисвам, като предварително си регулирам аерографа и разстоянието на струята. Правя един слой, който съхне, скоро след това правя втори слой, за да покрия места, които съм пропуснал. Всичко това - в кратко разстояние от време. Понякога се случва леко слоя да надебелее. Допълнително, тонирането може и да подчертава това.
Ще гледам да коригирам и това. Трябва малко да променя начина на пръскане, вероятно в някой момент, сегашния ми начин на боядисване ще ми изиграе лош номер и ще повредя някой модел.
Старая се, особено последните години, включително да изпипвам детайли, но сам за себе си знам, че има куп неща, които могат да се подобрят.
Мислил съм за мащаб 1/35 (поради ред причини), но на изложбата като видях, отново, колко голям е един модел в този мащаб.. нещо не ми идва мерак. Но пък отдавна имам мерак за друго - да пробвам със самолети и ако задобрея, за се ориентирам към мащаб 1/48 и да правя самолети, които на мен са ми любими, да ги правя по-разчупени (отворени капаци, детайлни кабини и т.н.). Такива неща.. ама трябва известен опит...
P.S. Силно се надявах да видя "светещия" Милениум Фалкон на живо, но уви - не стана.

Това беше един много интересен модел... А и много щеше да пасне с другата сцена от "Междузвездни войни", плюс и тази от "Хобит".