Airgroup2000.com Member of International List of Scale Model Related Web Sites
Този форум е част от сайта на AirGroup 2000
Главен форум на AirGroup 2000

Форум за стендов моделизъм

Част от airgroup2000.com

Начало | Форум-основен | Форум-Модел | Криле | Океан | Океан Dreams | Оръжие |
Криле Ретросалон | Нато и България | Галерия | Военни новини | Поръчай онлайн |

HobbyCULT.com

В момента е 26 мар 2023 16:09

Всички времена са UTC+03:00

Създай нова тема  Отговори  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано: 28 окт 2009 11:49 
Извън линия

С огромна за мен радост искам да ви представя наскоро завършения свой модел F7F Tigercat на фирмата Италери.Матрицата е на AMT/ERTL,което си го пише по платките.Високо качество заготовка,без дефекти.Което обаче не може да се каже за точността-както на планера,така и на отделните детайли
Разбира се модела е започнат доста отдавна,и някои неща сега бих ги направил по друг начин.Все пак това мисля е най богатия на ръчни доработки мой макет-като се започне със сгъвката на крилото и се стигне до пилоните на ракетите.И най сетне,след почти(или повече) от 3 години моделът най-сетне е завършен!За да не ме метнат сведущите по въпроса,искам да направя някои уточнения:
1во-крилото беше замислено като сгънато.Обаче имаше голям проблем със закрепването му(за което трябваше да помисля в началото),и реших да го оставя така-все едно поглед към оребрението му)
2ро-повечето снимки,които успях да открия предоставяха различен поглед към цветовете-най-вече на шахтите на колесника.Може би трябваше да потърся някакъв документ за стандартните за самолета цветове,но...
3то-за опушванията знам...
4то-Залагам повече на външния вид-кабината не е особено прецизна.Даже хич!
5то-В декалите нямаше НИТО ЕДИН технически надпис,което е странно за Италери.
И 6то-в резултат на всичко това се получи един хибрид между реален и музеен експонат.Въпреки това съм вложил огромен труд-и с всичките доработки-сполучливи или не резултата е приличен...смятам аз.
Прикачен файл:
S7005454.JPG
S7005454.JPG [ 52.72 KиБ | Видяна 1694 пъти ]
Прикачен файл:
S7005480.JPG
S7005480.JPG [ 53.89 KиБ | Видяна 1694 пъти ]
Прикачен файл:
S7005503.JPG
S7005503.JPG [ 61.02 KиБ | Видяна 1694 пъти ]
Прикачен файл:
S7005520.JPG
S7005520.JPG [ 52.11 KиБ | Видяна 1693 пъти ]
Прикачен файл:
S7005518.JPG
S7005518.JPG [ 52.68 KиБ | Видяна 1691 пъти ]
Прикачен файл:
S7005517.JPG
S7005517.JPG [ 32.92 KиБ | Видяна 1691 пъти ]
Прикачен файл:
S7005516.JPG
S7005516.JPG [ 53.68 KиБ | Видяна 1692 пъти ]
Прикачен файл:
S7005515.JPG
S7005515.JPG [ 48.31 KиБ | Видяна 1691 пъти ]
Прикачен файл:
S7005512.JPG
S7005512.JPG [ 51.04 KиБ | Видяна 1689 пъти ]
Прикачен файл:
S7005509.JPG
S7005509.JPG [ 61.62 KиБ | Видяна 1688 пъти ]

Нагоре
МнениеПубликувано: 28 окт 2009 16:32 
Извън линия
Потребителски аватар

Мммм...Такаммммм......
На мене ,ПЪК ми харесва!Личи си че доста втруд си вложил,похвално.Много не разбирам от ВСВ,което може да вземете под внимание за повърхностната ми оценка.Крилото ми харесва как е станало,само не разбрах какъв е бил проблема да е закрепено на самолета.
Много ми допадна състаряването на самолета,нитчетата се виждат добре,детайлни двигатели,изпипан носов колесник......
....това което не ми хареса е че си допуснал някои от декалите да сребреят,предполагам преди 3 г. не си имал химия за декали.Също така съжалявам че не си доизпипал кабината на фона на всичко останало.Това са моите единствени забележки.
В заключение ще кажа,че самолета получана овации от мен. :salut: :cheers:

Нагоре
МнениеПубликувано: 28 окт 2009 22:27 
Извън линия
Потребителски аватар

Аз имам (без да се вглеждам) еди- единствен въпрос (засега):
Какво гориво е използвал тоз аероплан и как е имало из технологичните кухини на тялото му, та опушванията от изгорелите газове и замърсяванията около капаците на отворите стоят като засъхнали .... ?!?
Любопитен съм какъв е цветът използван за опушването от изгорелите газиве.

Нагоре
МнениеПубликувано: 29 окт 2009 16:22 
Извън линия
Потребителски аватар

Mozart написа:
И резултат на всичко това се получи един хибрид между реален и музеен експонат.Въпреки това съм вложил огромен труд-и с всичките доработки-сполучливи или не резултата е приличен...смятам аз.

Точно тази "котка" на Груман ми е един от най-любимите самолети. Макар да харесвам остроносите дневни изтребители повече от нощните, не мога да не се "накефя" на всеки модел, представящ кой да е от двата типа.

Mozart, не разбрах точно началния ти замисъл за свитите крила:
B Корея само 3 ескадрили на морската пехота са въоръжени с F7F:
VMJ-1 - F7F-3P
VMF(N)513 - F7F-3N
VMF(N) 542 - F7F-3N.
И трите са базирани на сушата. "Tigercat" с прибрани крила си е "бяла лястовица" и единствените подобни, които съм виждал са на борда на самолетоносача "SHANGRI LA", по време на тренировъчни полети.
Нямам представа дали се е случвало, но освен за някакъв по-генерален ремонт, не виждам защо на базиран на сушата самолет ще му отварят и затварят крилата :roll:.
Така, както е показано сега в "сценката", изглежда, като че ли му поправят полукрилото, което може и да е близо до действителността.
Тук обаче ме спохожда съмнението, че никакъв ремонт няма да бъде извършван, докато 300-галоновият резервоар си седи окачен под тялото на самолета и за "гарнитура" няколко бомбенца се търкалят наблизо. ;)
Ако това имаш предвид под "хибрид между реален и музеен самолет", то си прав - в музейна сбирка може и да се види нещо подобно.
Аз лично по бих предпочел някой натоварен с ракети, бомби и резервоари, готов за излитане екземпляр. :o
Не мога да разбера от снимките, краищата на лопатите на витлото заоблени ли са или "отрязани" - трябва да са вторите. В тази връзка виж по-долу снимка на реалния самолет и оцветяването на втулката на витлото.
Изображение
Всъщност последното не е забележка, а само допълнение. :)
Би ли показал и дясната страна на самолета или само ми кажи какъв е серийният номер на машината (ако има декал за него под хоризонталното оперение, както се вижда по-долу при подобен самолет от същата ескадрила).
Изображение
Радвам се, че пусна баш този модел, при това след цели 3 години... :P

Последна промяна от CANSO на 28 авг 2017 18:42, променено общо 1 път.

Нагоре
МнениеПубликувано: 29 окт 2009 17:05 
Извън линия

Значи...Идеята не е точно за диорама и ситуацията въобще не отговоаря на действителността.Сгъването на крилото го замислих още в началото като...абе просто да се вижда,че може и така-ясно е,че на сушата едва ли са ги сгъвали.Гледайки снимки като тази
Прикачен файл:
f7f3p_andreaskauert.jpg
f7f3p_andreaskauert.jpg [ 87.77 KиБ | Видяна 1539 пъти ]
ми харесаха и червените "тапи" за радиаторите и сложих и тях...абе с 2 думи-доста волности си позволих.Освен това въпросния декал го няма,което е много странно...Втулките на витлото са дадени сребристи....Ами тва е...!Ужас нали? :pale:

Нагоре
МнениеПубликувано: 29 окт 2009 18:18 
Извън линия
Потребителски аватар

Mozart написа:
Значи...Идеята не е точно за диорама и ситуацията въобще не отговоаря на действителността.Сгъването на крилото го замислих още в началото като...абе просто да се вижда,че може и така-ясно е,че на сушата едва ли са ги сгъвали.Гледайки снимки като тази, ми харесаха и червените "тапи" за радиаторите и сложих и тях...абе с 2 думи-доста волности си позволих.Освен това въпросния декал го няма,което е много странно...Втулките на витлото са дадени сребристи....Ами тва е...!Ужас нали? :pale:

Хайде, хайде, хубаво си е момчето. На мен определено ми харесва.
Серийният номер го няма, щото байовците-декалопроизводители сигурно не го знаят (снимката по-горе на No.7 е единствената).
Инак идеята да е със сгънати крила (и двете, не само едното!)е хубава, ако ги нямаше техническите трудности, за които пишеш. Само трябваше да го сложиш на парче палуба и толкоз. Е и да му смениш тактическите означения, де. ;)
Изображение

P.S. Според принципа "няма няма"открих ей сега тази снимка.
Изображение

Хем на сушата, хем с прибрани крила. Хем с влекач. Намира се в базата Patuxent River за тестове и изпитания на флота.
Снимката е от по-долното списание.
Изображение
Признавам си, не бях го чел. :oops: :oops: До преди малко....

Нагоре
Покажи мненията от преди:  Сортирай по  
Създай нова тема  Отговори  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC+03:00