valcad написа:
...Едно управление за влакчета ще ти свърши работа
Благодаря! Май ще трябва да мина на такова нещо, че все по-често ми трябват ниски обороти.
За модела стигнах до етапа да му напълня интериора.
Капаците на страничните картечници планирах да са отворени, а те се вдигат навътре и седят от вътрешната страна.
За целта трябваше да реша каква емблема ще има отстрани на самолета, тъй като често емблемата застъпва въпросният капа, който пък остава вътре пред главата на стрелеца.
В цветният профил е дадена по-малка емблема с малко застъпване върху капака и син кант.
Прикачен файл:
9494123533_179f28a042_o[1].jpg [ 121.36 KиБ | Видяна 2390 пъти ]
Ама... нямах такива ваденки. Имам маски, но много пипкава работа да се напасни парче от маската върху капака. Най-вече много скучна и малка емблема ми се видя за този самолет.
В комплекта има ваденки за доста по-големи по размер емблеми и малко по-шарени с червен кант.
Прикачен файл:
IMG_3810.jpg [ 109.46 KиБ | Видяна 2390 пъти ]
Четох за въпросният червен кант, оказа се че е бил използван само няколко месеца. Горе-долу в периода когато е произведен самолета се е използвал (макар на въпросната машина да е много по-вероятно да е със син кант).
По това време някъде CANSO ми прати снимка с много високо качество, от архива на ВВС на САЩ, част от информацията, която е събрал за въпросната бомбардировка.
Ето на тази снимка:
Прикачен файл:
Page 3-Angie The Ox.jpg [ 333.25 KиБ | Видяна 2390 пъти ]
се вижда самолет точно с въпросната голяма емблема
Тъй като снимката е с доста голяма резолюция, уголемих участъка с емблемата
Прикачен файл:
Page 3-Angie The Ox_zoom.jpg [ 354.8 KиБ | Видяна 2390 пъти ]
където ясно се вижда разликата във фоновият цвят и канта, та така си направих заключението, че това е точно "моята" емблема
Е щом на този ден е имало самолет над София с тази емблема, значи и Сейди Цитронката ще е с нея
Във ваденките парчето което е върху капака е дадено отделно от останалата част на емблемата, така че лесно направих капаците
Прикачен файл:
IMG_0269.jpg [ 159.89 KиБ | Видяна 2390 пъти ]
Започна голямото напасване на точната позиция на страничните стрелци. Сигурно поне 100 пъти съм ги позиционирал с UHU-Tac, слагах в ръцете им картечниците, затварях модела да видя дали пасва всичко и пак разглабяне, наместване и т.н. докато най-накрая ги залепих на правилните им места
Прикачен файл:
IMG_0273.jpg [ 243.52 KиБ | Видяна 2390 пъти ]
а, да, картечниците ще им ги дам най-накрая
и малко общ план на работната обстановка
Прикачен файл:
IMG_0267.jpg [ 300.22 KиБ | Видяна 2390 пъти ]
вече зареден с целият интериор и подготвен за затваряне
Прикачен файл:
IMG_0282.jpg [ 193.51 KиБ | Видяна 2390 пъти ]
Прикачен файл:
IMG_0283.jpg [ 132.37 KиБ | Видяна 2390 пъти ]
Прикачен файл: