@
airmitko - много благодаря за подсказката, че са пуснали вариант и за 777-200

Вече са поръчани и ги чакам. А наличните за 777-300 отиват в склада и ще чакат заедно с модела на Звезда и ваденки от филма Hobbit.
airmitko написа:
От къде са тези Detail set и за кои двигатели са?
Да започна от по-далеко, защо се навих да добавя и детайлни ваденки, ами защото модела е огромен и колкото и да е шарена окраската, все пак остават големи участъци, които ще са доста монотонни и скучни, като крилата и двигателите.
Попаднах на две фирми, които правят ваденки с технически детайли за конкретният самолет Nazca Decals и Flying Colors Decals.
Допълнително си взех ваденки с фарчета (щото ме мързи да ги скрачвам и боядисвам) на Authentic Airliners Decals, това е същата фирма с 3D прозорците
и от преди доста време имам един лист с ваденки на Daco, основно със spinners и емблемите на двигателите.
Накратко как изглеждат допълнителните ваденки с техническите детайли:
Производител: Nazca Decals
ваденки: B777-200 detail set
Инструкция
Прикачен файл:
Nazca_decals_777_detail_set_instruction.jpg [ 161.39 KиБ | Видяна 3098 пъти ]
уголемен участъка от инструкцията за двигателите (не знам за коя версия двигатели са, няма информация в инструкцията)
Прикачен файл:
Nazca_decals_777_detail_set_instruction_engine.jpg [ 73.13 KиБ | Видяна 3098 пъти ]
самите ваденки са лазерен печат (поне така изглежда) на цял лист т.е. не са отделени всяка ваденка да е самостоятелна, а трябва да се изрязват от общият лист.
Разположени са на два листа и изглеждат така
Прикачен файл:
Nazca_decals_777_detail_set.jpg [ 194.5 KиБ | Видяна 3098 пъти ]
качество... да кажем прилично като за лазерен печат
Детайли в по-близък план (до колкото успях да снимам)
Прикачен файл:
Nazca_decals_777_detail_set_doors.jpg [ 108.36 KиБ | Видяна 3098 пъти ]
Прикачен файл:
Nazca_decals_777_detail_set_doors2.jpg [ 151.1 KиБ | Видяна 3098 пъти ]
Прикачен файл:
Nazca_decals_777_detail_set_engine.jpg [ 83.93 KиБ | Видяна 3098 пъти ]
Прикачен файл:
Nazca_decals_777_detail_set_marks.jpg [ 53.39 KиБ | Видяна 3098 пъти ]
Прикачен файл:
Nazca_decals_777_detail_set_other.jpg [ 347.67 KиБ | Видяна 3098 пъти ]
Прикачен файл:
Nazca_decals_777_detail_set_windows.jpg [ 68.6 KиБ | Видяна 3098 пъти ]
Пътническите прозорци не са детайлни като 3D ваденките, но са доста интересно направени.
Малко тестове за съвпадение на размери:
На найлона е очертана 3D ваденката, която е малко по-голяма от базовата в комплекта на модела.
Вижда се тези на Nazca Decals са още доста по-големи
Прикачен файл:
IMG_8850.jpg [ 39.19 KиБ | Видяна 3098 пъти ]
а за пътническият салон, да кажем, че горе-долу приличат. Не съм тествал кои от ваденките са най-близко до истинският самолет, но мисля че тези от комплекта са горе-долу точни.
Прикачен файл:
IMG_8851.jpg [ 58.72 KиБ | Видяна 3098 пъти ]
Явно каквото може и е подходящо ще го използвам за модела.
Със сигурност прозорците ще са от 3D ваденките, така че разминаването не ми е важно.
Хубаво е че са дали емблемите на двигателите, за съжаление са дали само по 2 емблеми, а на конкретният C-3PO самолет са по две на двигател (лява и дясна).
след малко и за Flying Colors Decals...