О, аз съм голям фен на "ламаринените" модели и колкото по-лъскави, толкова са ми по-интересни
Ако нямаш много опит с лъскав металиков модел, бих ти препоръчал да караш стъпка по стъпка, показвай какво се получава и до колкото можем ще даваме акъл.
Имам някакви идеи как би трябвало да стане читаво, но все още не съм постигнал смислен резултат. Нека уточня, че има различни подходи да се постигне лъскавият метален ефект. Аз мога да предложа един от тях, който е с доста хамалогия, жулене и полиране.
Преди време започнах един лъскав модел (още отлежава и чака да го довърша), виж в тази тема:
viewtopic.php?f=15&t=5300&start=45#p48420Накратко, стъпките за постигане на лъскав метал с боя винаги минават през етапа да се постигне мнооооого гладка повърхност.
- Първо естествено се сглабят детайлите до ниво да имаш достъп за боядисване и полиране.
Аз, например, реших да подготвя тялото и крилата отделно до ниво полиране и после да ги слепя и дооформя само снадката. - След оформяне на повърхностите се минава с течен micro-filler например на Gunze Surfacer 1200 върши работа. Ако се налага шлайфане и оправяне на микро-фуги и неравности.
- Следва черна гланцова боя. Това е основата на огледалните металици. Колкото по-гланцова толкова по-добре.
- от тук нататък идва трудното. За да стане много огледално трябва черната боя да се шлайфа с шкурка 2000 и после да се полира с полир-паста. Колкото и да си добър с аерографа, толкова гладка боя не ми се вярва че може да се нанесе. Трябва да стане горе-долу толкова огледална (черната боя):

Има едни нови бочики на Mr.Paint, които твърдят че докарват огледална повърхност и без полиране на черната основа, ама не съм ги пробвал още - нанася се металната боя на много тънък слой. На тестовете ми се вижда разликата между много полирано и неполирано

- накрая според мен трябва да се лакира, иначе металиковите бои с времето падат, поне тези на Alclad от серията HighShine, каквито най-вероятно планираш да ползваш
Успех с модела!
Ще следя с интерес как ще се получи.