Здравейте
Казвам се Румен и съм РЦ авиомоделист . От много години , да не кажа от детството ми мечтая за рекламен макет на самолет на БГА Балкан, като тия в билетните центрове от миналото.
Спрях се на този мащаб поради две основни причини , едната е че ми попадна оригинален рекламен модел на Боинг 767-200 в мащаб 1/39 с размах на крилете 120см , мащаба е е удобен за изработване , което е и втората причина да направя и Туполевия в този мащаб.
Принципно се занимавам и изработвам военни модели самолети в големи мащаби като 1/5 и 1/4 , а в момента разработвам и 1/3 ФВ 190 А8 и имам възможността , достъпа и познанията да си нарежа сам модела на ТУ . Тази е причината и да го направя в Корел и да го резна с голяма точност в мащаба и пропорциите.
Ето няколко снимки като начало, модела го събрах за около 30 минути до това му състояние. Идеята е да построя целия скелет, да напълня всичко с пяна , да се оформи по контура и да се облече със смола и стъклен плат, след това кит и бои.
Това е на теория, но практиката винаги се оказва по-различна и това е причината да пусна тема тук с която да потърся вашата помощ при изработката в последствие на декалите в мащаба и съвети за детайлировката, която смятам да е на ниво рекламен макет , тоест леееко стилизирана повърхност