Благодаря!
Това е един много желан модел от мен, от много време насам, както и камион, който доста харесвам.
Модела ми излезе точно 20лв., като това включва и доставката.
Има леяци, няма как, но се чистят със скалпел и търпение. За проблема с гумите, имам едно практично решение. В момента правя друг камион, където същите бяха още по-здраво хванати за платката. Ползвам малък трик - нагорещявам на свещ острието на скалпела или макетния нож (според това, което хвана), става горещо до червено, допирам го до пластмасата и то отделя детайла. Все пак внимавам да не повредя детайла. Същото е полезно и при много тънки части, които рязането би ги счупило. Шкуря и зачиствам със скалпел, това което остава, но все пак леко се протрива мястото, за това обикновено въпросното място го оставям отдолу, там където гумата опира земята.
Чудно, че спомена дъските, защото съм си мислил същото и то не само за пода в товарния кош, а изобщо и за канатките. Проблема е, че отдолу те имат рамка, която ги свързва и това всичко е много ситно. За да реша този проблем, защото съм му обърнал внимание и го мисля, смятам да приложа следната техника: с острие, леко да направя шарка по дъските, така че визуално да им направя вид, че са от дърво. Разбира се това ще се тества предварително няколко пъти настрани, за да тренирам ръката и да видя точно ефекта.
Платнище не мисля да слага изобщо, поради две причини и двете си ги споменал. Платнището е от пластмаса, то няма нищо общо с вида на едно истинско от плат, още повече, че точно това сложено върху модела изглежда толкова изкуствено и не естествено, че няма на къде.
Ново не ми се прави, а и няма смисъл, защото мисля да ползвам тези странични кадатки, които в горната част свършват с две успоредни дъски. Т.е максимално отворен за да се вижда бъдещ товар, а такъв ще има.
Смятам да се включа в настоящия билд с този камион и един от товарите, които съм предвидил е да има качен един мотор BMW R-12, с пустинен камуфлаж (сега дали с коша или без ще видим).
Мащаба не е проблем!
А, ако решиш да кажеш как се прави платнище от плат, ще съм благодарен. Няма да му слагам, както казах, но ми е просто любопитно. Предстои да отворя тема в
ГБ: Бялото слънце на пустинята, може да се дискутира там.