Airgroup2000.com Member of International List of Scale Model Related Web Sites
Този форум е част от сайта на AirGroup 2000
Главен форум на AirGroup 2000

Форум за стендов моделизъм

Част от airgroup2000.com

Начало | Форум-основен | Форум-Модел | Криле | Океан | Океан Dreams | Оръжие |
Криле Ретросалон | Нато и България | Галерия | Военни новини | Поръчай онлайн |

HobbyCULT.com

В момента е 05 дек 2024 08:32

Всички времена са UTC+02:00

Създай нова тема  Отговори  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: T-34/85 1:48 HobbyBoss
МнениеПубликувано: 08 фев 2015 18:09 
Извън линия
Потребителски аватар

Здравейте!

Като за добре дошъл първо ще ви представя ревю на един модел, който смятам за прекрасен. Закупен е още преди година, но не намерих време и мотивация дори да го започна. Въпреки това е доста интересен и най-вече детайлен. По кутия го дава 400 части. Това включва целия корпус с външните детайли, подробен интериор включващ бойното и двигателно отделение, интериор на куполата включително с амунициите и ходовата част, която е на отделни верижни звена. Като новост към модела е фотоецваната решетка на двигателното отделение. При мен идва леко изкривена и имам съмнения да не се счупи. Добавени са и извити мостри имитиращи водещите колелета. По тях би трябвало лесно да се изградят веригите. Аз лично мисля, че тука ще имам най-големите проблеми въпреки добавената част. Стига съм се обяснявал вече и ето и снимки:

Кутията:

Умалена снимка / Resized image

Вътре в кутията намираме два листа с инструкции, шест плика с платки с детайли за машината(общо ги дава 14 платки с детайли), отделна картонена част, която свързва двете части на корпуса, декали и цветна камуфлажна схема:

Умалена снимка / Resized image Умалена снимка / Resized image Умалена снимка / Resized image

Малко снимки в близък план на детайлите:

Умалена снимка / Resized image Умалена снимка / Resized image Умалена снимка / Resized image Умалена снимка / Resized image

Веригите са с доста интересен дизайн. Долната част е цяла, а горната е пресъздадена провиснала. С двете мостри се изработват отделните тракове на опорните ролки:

Умалена снимка / Resized image Умалена снимка / Resized image

Фотоецваната решетка, заедно с медна проволка и две прозрачни части за фарове:

Умалена снимка / Resized image

Кутийката с двете части на корпуса. Добре опакована и залепена с тиксо:

Умалена снимка / Resized image Умалена снимка / Resized image Умалена снимка / Resized image Умалена снимка / Resized image

И цветната схема за камуфлажа, за която се извинявам, че стана малко тъмна. Тука е интересно да се отбележи, че се използва само един цвят и са описан само един от декалите. Декалите не съм ги снимал, защото са добре опаковани и защитени и нищо няма да се види. На тях има три надписа (За Сталина, Суворов и Полярник). Допълнително има съветски петолъчки и маркировка за танк на Северна Корея или Китай. Няколко допълнителни червени триъгълници и черти( нямам си представа каква машина показват) и няколко маркировки за роти и батальони. Ето я и схемата:

Умалена снимка / Resized image Умалена снимка / Resized image

Като цяло това е целия модел. На първо гледане и сравняване в интернет излиза един доста добър и детайлен модел. Прави впечатление, че повечето части имат пъпчици и малки дупки за напасване из корпуса и интериора, което според мен доста би улеснило изработката. Притесненията ми са за фотоецваната част и изработката на веригите. Като нов моделист имам минимален опит с отделни звена, но смятам, че не ми е достатъчен. Оръдието е хубаво и разпробито, но не се виждат нарези. Мисля че една метална цев би отворила доста модела. В комплекта няма одеяла, завивки, туби, сандъци и друга екипировка, която смятам, че би била нужна. По корпуса и по куполата има кръгли следи от производствения процес, които могат да бъдат коригирани с кит. Когато започна работата по него предполагам, че ще излязат още неща. Мненията и отзивите за модела в интернет са положителни. Доста хора не залепват двете части на корпуса и го оставят да се отваря. Намират се и допълнителни фотоецвани детайли.

Моделът е закупен от HobbyCult преди една година за 23лв.

Ето мой публичен албум от фейсбук със снимки: https://www.facebook.com/dean.gyudjenov ... 089&type=3

Ето ги и частите разопаковани и снимани отблизо. Може да се запознаете и с инструкцията страница по страница: http://www.model-making.eu/products/Rus ... urret.html

Нагоре
 Заглавие: Re: T-34/85 1:48 HobbyBoss
МнениеПубликувано: 08 фев 2015 21:01 
Извън линия

Колега, не е трудно изработването на верига трак по трак. Малко е досадно, но резултатът си струва. Трябва стриктно да следваш инструкцията за поставяне окачването на предната ролка, да не завъртиш крачето нагоре или надолу, защото тогава веригата ще ти дойде къса или дълга. При втория случай ще трябва допълнително да я провисваш, а стои грозно. Тракчетата на този танк са едри, което е плюс, на Панцер 4 са по 95 броя на верига.

Нагоре
Покажи мненията от преди:  Сортирай по  
Създай нова тема  Отговори  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC+02:00