Специално за Иво пускам моите стари модели. И двата са в клас С6-В.
Първия - Galeon Espanol (нарочно го изписвам така, така е на испански, само "o" в Galeon и "n" в Espanol имат едни гъзарски запетайки отгоре) е завършен 2005-та.
На първо явяване на европейско в Констанца, Румъния, златен медал (направо се нааках).
На световното в дубровник, Хърватия - бронзов. Следва европейско в Каварна - сребърен;
световно в Яблонец, Чехия - бронзов; европейско в Тимишоара, Румътия - бронзов.
После ( Дортмунд, Германия - световно и Ла Специя, Италия ) никой. Направо ме обезкостиха.
Ето и снимки
Прикачен файл:
Galion Espagnol_2a.jpg [ 174.01 KиБ | Видяна 1732 пъти ]
Прикачен файл:
Galion Espagnol_1a.jpg [ 159.27 KиБ | Видяна 1732 пъти ]
Модела го подарих на сват си по повод.
Другия е много по сериозен. Много исках да имам четиримачтов боен галеон от Непобедимата Армада.
С много зор го намерих и го платих доста скъпо, но това не е толкова важно.
Такелажа е усукан на моталката която вече показах от полиестер №360. Конците са безумно тънки.
Освен това направих три размера блокове и три размера юферси Грубо казано, по 70 бр от вид,
само средния размер блокове са 150. Горе долу 500. Накрая останаха 20-тина.
На първо явяване на европейско в Каварна - златен медал; на световно в Яблонец го порязаха;
на европейско в Тимишоара - бронзов; на световно в Дортмунд и европейско в Ла Специя - порязан.
Има много сериозен проблем с този модел, но съдиите не са длъжни да си обясняват оценките.
Подозирам че проблема е в документацията - модела е много измислен. Освен това ми е страшна обеца на ухото.
Снимки
Прикачен файл:
1.jpg [ 196.35 KиБ | Видяна 1732 пъти ]
Прикачен файл:
2.jpg [ 156.01 KиБ | Видяна 1732 пъти ]
Прикачен файл:
3.jpg [ 197.33 KиБ | Видяна 1732 пъти ]
И при двата модела съм искал да остане визията на пластмасов модел и затова всичко е боядисано.
На Галеона само бушприта е заменен с дървен, на Ла Стела целия рангоут е подменен с дървен и боядисан за да не се различава по цвят.