Airgroup2000.com Member of International List of Scale Model Related Web Sites
Този форум е част от сайта на AirGroup 2000
Главен форум на AirGroup 2000

Форум за стендов моделизъм

Част от airgroup2000.com

Начало | Форум-основен | Форум-Модел | Криле | Океан | Океан Dreams | Оръжие |
Криле Ретросалон | Нато и България | Галерия | Военни новини | Поръчай онлайн |

HobbyCULT.com

В момента е 11 окт 2024 03:05

Всички времена са UTC+03:00

Създай нова тема  Отговори  [ 1 мнение ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано: 15 сеп 2022 17:23 
Извън линия
Потребителски аватар

Привет!
Търся малко информация. Може би цветова информация и за маркировка, може и техническа, ако самолета има разлика с "оригинала".

През 1947г. ВВС на България предават 3 военно транспортни самолета Junkers Ju-52 на Дирекция Въздушни съобщения. След това 3те самолета са преработени в пътнически (мисля, че външно нямат изменения - ако бъркам - ще се радвам на поправка и информация какво е променено външно по самолета), в Ловеч. След това е пусната първата въздушна линия : София - Бургас. Изпълнена със самолет, с рег.: LZ-UNL (без информация за бордни номера - също ако може информация). Другия самолет от 3те , вероятно е бил с рег.: LZ-UNB. Третия - нямам идея.

Интересува ме поне на тези двата - как са изглеждали цветово външно, с какви надписи и къде по тялото. Според мен, лично окраската е била стандартна за Ju-52 - сребрист корпус (отгоре, отдолу, острани), черен нос, зад двигателя, черни линии, зад двата други двигателя по крилата. Зад десантно - пътническата врата, би трябвало да има голям надпис : LZ-UNL. А кила на опашката би следвало да е в цветовете : бяло/зелено/червено. Не е ясно къде по крилата (отдолу или отгоре или на двете места е пишело също : LZ-UNL).

Търся потвърждение или опровержение на тази информация и насока към правилната. Интересува ме все пак дали са имали някакви външни промени или са били заводски. Интересуваме какви двигатели са ползвали. В Интернет пише, че самолетите произвеждани за износ са с монтирани 3 двигателя : Pratt & Whitney R-1340 Wasp.

:study:

Благодаря на всеки отзовал се! :thumright:

Нагоре
Покажи мненията от преди:  Сортирай по  
Създай нова тема  Отговори  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC+03:00