Airgroup2000.com Member of International List of Scale Model Related Web Sites
Този форум е част от сайта на AirGroup 2000
Главен форум на AirGroup 2000

Форум за стендов моделизъм

Част от airgroup2000.com

Начало | Форум-основен | Форум-Модел | Криле | Океан | Океан Dreams | Оръжие |
Криле Ретросалон | Нато и България | Галерия | Военни новини | Поръчай онлайн |

HobbyCULT.com

В момента е 05 дек 2024 10:06

Всички времена са UTC+02:00

Създай нова тема  Отговори  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано: 25 апр 2012 11:24 
Извън линия
Потребителски аватар

Търся снимки на самолети, изоставени по гори, пасища, поляни, и гниещи си там. Оставени от ВСВ, но може и малко след това, един вид свалени и не прибрани. По принцип ми трябва снимка на Hawker Tempest, но може и на други, може и снимки на подобен тип винетки/диорами, може и на потопени във вода.
Нещо от този тип:

Прикачен файл:
1935065 - Копие.jpg
1935065 - Копие.jpg [ 317.28 KиБ | Видяна 2677 пъти ]

или нещо такова, но по-скоро като първата снимка.

Прикачен файл:
1794344 - Копие.jpg
1794344 - Копие.jpg [ 123.63 KиБ | Видяна 2677 пъти ]

И ако знаете под какви ключови думи да търся такива снимки в гугъл, защото като напиша "Hawker Tempest crash" ми излизат аварийно приземили се, черно-бели снимки, още от ВСВ.

Нагоре
МнениеПубликувано: 25 апр 2012 13:02 
Извън линия
Потребителски аватар

Потърси изключително богатия сайт Pacific wrecks тук. Напиши в търсачката на сайта нещо и тя ще те върне пак в Гуглето, но насочено по темата. Темпести се съмнявам, че ще откриеш (предимно е за американски машини), но идеи за катастрофирали самолети има бол.
Търси в Google не с думата "crash", а с "wreck", "wrecks" или "wrecked (air)plane". Може и да не намериш такива снимки за точно определен тип самолети, просто защото няма как и къде да се открият днес. Повечето налични снимки са от Пасифика (Папуа, Нова Гвинея, Соломоновите острови и т.н.).
Апропо един съвет: ако искаш да сложиш ръждив Темпест в джунглите на Борнео примерно, провери имало ли е в този регион такива самолети изобщо. ;) Защото в Европа все още намират останки на катастрофирали изтребители или бомбардировачи от ВСВ, но предимно под земята или под водата. По "пасища и поляни" не останаха... ;)

Нагоре
МнениеПубликувано: 25 апр 2012 22:32 
Извън линия
Потребителски аватар

CANSO написа:
Потърси изключително богатия сайт Pacific wrecks тук. Напиши в търсачката на сайта нещо и тя ще те върне пак в Гуглето, но насочено по темата. Темпести се съмнявам, че ще откриеш (предимно е за американски машини), но идеи за катастрофирали самолети има бол.
Търси в Google не с думата "crash", а с "wreck", "wrecks" или "wrecked (air)plane". Може и да не намериш такива снимки за точно определен тип самолети, просто защото няма как и къде да се открият днес. Повечето налични снимки са от Пасифика (Папуа, Нова Гвинея, Соломоновите острови и т.н.).
Апропо един съвет: ако искаш да сложиш ръждив Темпест в джунглите на Борнео примерно, провери имало ли е в този регион такива самолети изобщо. ;) Защото в Европа все още намират останки на катастрофирали изтребители или бомбардировачи от ВСВ, но предимно под земята или под водата. По "пасища и поляни" не останаха... ;)

Ще разгледам още тази вечер :thumleft: Ще се поровя. Всъщност не търся в случая толкова достоверност и реализъм, идеята е съвсем друга. Тъй като последно време съм събрал едни книги за това как се правят диорами, винетки, почва, описани различни техники на тониране на земя, като цяло как се правят сцени или "отрязъци" от събития, искам да пробвам някои неща.
Темпест е напълно случаен самолет. Чудейки се какво да ползвам за основа, намерих в един кашон един стар модел на този самолет. Като модел е доста груб и няма да го сглобя, още повече, че върху него съм пробвал аерографа и способностите си с него, и целия е нашарен в различни цветове.
Просто последно време ме гложди нещо отвътре да правя нещо различно, нещо нетипично. Гледам разни книги, чужди сайтове и форуми, гледам какво се прави и с какво качество. И от там ме обзело някакво желание за себеусъвършенстване, едно желание да достиган някакво по-добро ниво от, това, което съм в момента. Да стана по-добър, в различни аспекти на моделизма. Идеята е да експериментирам, да видя какво мога да получа, как да го получа, ако стане - добре, ако не - все тая, поне ще съм опитал. :)

Нагоре
МнениеПубликувано: 26 апр 2012 02:21 
Извън линия
Потребителски аватар

Иво написа:
Идеята е да експериментирам, да видя какво мога да получа, как да го получа, ако стане - добре, ако не - все тая, поне ще съм опитал. :)

Иво, сигурен съм, че ще намериш някоя добра идея за експериментиране. И ако не държиш на реализъм е все тая какъв самолет ще избереш. Аз предположих, че се хващаш с някаква представителна диорама, затова написах забележката си по-горе.
Подозирам, че си представяш някакъв ръждиво-разпадащ се аероплан (като залят със сярна киселина варел), с дупки от шрапнели по тялото и витло с изкривени във всички посоки лопати, неузнаваем камуфлаж, изпочупени стъкла и кормила, от които се вижда само скелетът, а наоколо увивни растения, папрати и хвощове се мъчат да покрият и малкото, което е останало. Змия се подава изпод капака на двигателя, който едва се държи само на 2 заключалки. ;)
Каталината, която си показал по-горе има много интересна история. Наведе ме на мисълта, че можеш да разшириш търсенето и с думата "abandoned aircraft", за именно такива разпадащи се реликви. Като това или това например.
Успех! :thumright:

Нагоре
МнениеПубликувано: 26 апр 2012 13:26 
Извън линия
Потребителски аватар

CANSO написа:
Аз предположих, че се хващаш с някаква представителна диорама, затова написах забележката си по-горе.
Подозирам, че си представяш някакъв ръждиво-разпадащ се аероплан (като залят със сярна киселина варел), с дупки от шрапнели по тялото и витло с изкривени във всички посоки лопати, неузнаваем камуфлаж, изпочупени стъкла и кормила, от които се вижда само скелетът, а наоколо увивни растения, папрати и хвощове се мъчат да покрият и малкото, което е останало. Змия се подава изпод капака на двигателя, който едва се държи само на 2 заключалки. ;)

Да, идеята е да пробвам, да видя кое как става, да направя проби с различни техники. А това, което искам да получа е точно това, което си описал по-горе. :) Да видя как се режат различни елементи от модела, да видя дали мога да направя изгнило кормило (рул), и само скелета да му стои. Такива неща. Растения, да пробвам какво и как мога да ползвам за почва, храсти, треви. Плюс едно допълнение - в Практикер бях гледал, че имат смола. Много искам да пробвам да получа вода. Винаги много ми е харесвало пресъздаването на сцени в моделизма, много харесвам да ги гледам. Сега съм решил просто да пробвам. Ако се получи нещо интересно, с вид, ще гледам да го покажа снимка.
Намерих снощи доста снимки, използвайки новата ключова дума, включително и няколко винетки. Разбира се останките и винетките са свързани предимно с тихоокеанския театър, и самолета, който имам не се вписва, но ще го ползвам. :thumright: :salut:

Нагоре
МнениеПубликувано: 26 апр 2012 15:32 
Извън линия

В Практикер смолите най-вероятно имат цвят, който не е баш вода. И знай,че смолата изяжда всяка пластмаса
до която се докосне.

Нагоре
МнениеПубликувано: 27 апр 2012 16:09 
Извън линия
Потребителски аватар

Иво, по някакво чудо, самолет от ВСВ бе намерен скоро (преди седмици) в Египет - много добре запазен (по-добре от някои забравени от Бога музейни експонати) и във вида, в който е бил напуснат от пилота си, преди около 70 години. Много е вероятно пилотът да се е загубил в пустинята.
Ето видео и снимки.
Става дума за Р-40 Китихоук I (еквивалент на P-40E), според данните, дадени от автора на видеото. Можеш да разгледаш характерното "състаряване", под въздействие на времето. Очевидно в пустинята нито влага, нито киселинни дъждове могат да нанесат големи поражения.
... :scratch: За жалост май хората нанасят по-бързо и по-големи вреди, отколкото времето (сравни остъклението на "фанара" във филма и на снимките).

Нагоре
Покажи мненията от преди:  Сортирай по  
Създай нова тема  Отговори  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC+02:00