CANSO написа:
Потърси изключително богатия сайт
Pacific wrecks тук. Напиши в търсачката на сайта нещо и тя ще те върне пак в Гуглето, но насочено по темата. Темпести се съмнявам, че ще откриеш (предимно е за американски машини), но идеи за катастрофирали самолети има бол.
Търси в Google не с думата "crash", а с "wreck", "wrecks" или "wrecked (air)plane". Може и да не намериш такива снимки за точно определен тип самолети, просто защото няма как и къде да се открият днес. Повечето налични снимки са от Пасифика (Папуа, Нова Гвинея, Соломоновите острови и т.н.).
Апропо един съвет: ако искаш да сложиш ръждив Темпест в джунглите на Борнео примерно, провери имало ли е в този регион такива самолети изобщо.
Защото в Европа все още намират останки на катастрофирали изтребители или бомбардировачи от ВСВ, но предимно под земята или под водата. По "пасища и поляни" не останаха...
Ще разгледам още тази вечер
Ще се поровя. Всъщност не търся в случая толкова достоверност и реализъм, идеята е съвсем друга. Тъй като последно време съм събрал едни книги за това как се правят диорами, винетки, почва, описани различни техники на тониране на земя, като цяло как се правят сцени или "отрязъци" от събития, искам да пробвам някои неща.
Темпест е напълно случаен самолет. Чудейки се какво да ползвам за основа, намерих в един кашон един стар модел на този самолет. Като модел е доста груб и няма да го сглобя, още повече, че върху него съм пробвал аерографа и способностите си с него, и целия е нашарен в различни цветове.
Просто последно време ме гложди нещо отвътре да правя нещо различно, нещо нетипично. Гледам разни книги, чужди сайтове и форуми, гледам какво се прави и с какво качество. И от там ме обзело някакво желание за себеусъвършенстване, едно желание да достиган някакво по-добро ниво от, това, което съм в момента. Да стана по-добър, в различни аспекти на моделизма. Идеята е да експериментирам, да видя какво мога да получа, как да го получа, ако стане - добре, ако не - все тая, поне ще съм опитал.