Цецо, това "медицински" ми звучи много като едни подобни филми.
Повечето наши Пчолки са доработвани в България, като се е целяло многофункционалност. Т. е. Днеска е фоторазузнавач, утре медицински, след това транспортен. Това важи и за военните варианти, а и фактите го доказват. Забравих да ти кажа нещо важно- диванчетата на музейната Пчолка са хванати с няколко винтови болта за пода, вътре, под седалките, а те както сам виждаш се вдигат. Поставянето и свалянето им е въпрос на минути. Разбирай- свалят диванчетата и слагат две носилки и ства медицинско- санитарен, слагат ги и става за ебалник. Под пода има кухина, в която е било възможно монтирне и на фотооборудване, съотвенто с малка доработка за обектива. Така, че напълно възможно е при катастрофата на българският Ан- 14 Пчолка, LZ- 7006, в самолета да са били монтирани диванчетата. То затова и един е изхвърчал през задната (основна) врата. Ако бяха с нормални седалки и колани, това надали щеше да се случи.
За този в Бургас се твърди, че е LZ- 7001. Незнам, може и да е той. Аз съм го гледал още на земята. Вътре е изтърбушен и чисто празен, така, че който и да е при това положение все тая.
Новото, което научих е, че в ТрАБ- Враждебна е имало моменти, когато Пчолките са били използвани за парашутни скокове.