Иво, здравей!
Хелер и Ковозаводи са един и същ модел, стартирал през 1979.
ХелерКовозаводиИталери (старо име Италаерей), Ревел, Тесторс са един и същ модел, стартирал през 1977.
Италери с индивидуални седалкиРевел с носилки + поплавъциИмам първия, излязъл под името на
Хелер-Хумброл (някъде през 80-те годинни). Много фина имитация на вълнообразна ламарина, лесен за сглобяване. Никога не го завърших - и аз исках да го правя български, пътнически, но тогава (1996-1998) информация почти не се намираше.
Виждал съм модела на Ревел (Италери) на живо, но не мога да кажа дали е по-добър или по-лош. Оставя впечатление, че е много подобен на първия.
Моделът на Италери има седалки за пътници или "пейки", носилки и поплавъци (в някои китове). Моделът на Хумброл няма седалки.
И двата модела имат някакви грешки (примерно малки прозорци на Хумброл и твърде големи на Италери).
Размерите и на двата са О.К. за мащаба. Геометрията на Хумброл е малко по-вярна. Който и да си купиш, ще имаш еднаква/подобна по обем работа по сглобяването - това е моето лично мнение.
За цените, които показваш, не бих се поколебал да взема този на Хумброл.
Виж тази "древна" дискусия, която намерих в архива си - за щастие все още се отваря:
https://www.britmodeller.com/forums/ind ... omparison/Има и линкове към други сайтове, някои вече "умрели".
Ако ще скрачваш всичко вътре, има много добри примери из нета - търси със:
Ju-52 civil 1/72
Ju-52 passenger 1/72
и други подобни. Има афтърмаркет, доколкото знам - не съм сигурен дали се намира лесно и колко струва.
Имаше някъде инфо, че моделът на Хелер представя френския "Тукан" и има някакви детайли, които немските самолети са нямали. Това обаче не се отнася за основни елементи (двигатели, крила, колесник).
Поздрави!