Airgroup2000.com Member of International List of Scale Model Related Web Sites
Този форум е част от сайта на AirGroup 2000
Главен форум на AirGroup 2000

Форум за стендов моделизъм

Част от airgroup2000.com

Начало | Форум-основен | Форум-Модел | Криле | Океан | Океан Dreams | Оръжие |
Криле Ретросалон | Нато и България | Галерия | Военни новини | Поръчай онлайн |

HobbyCULT.com

В момента е 15 фев 2025 06:28

Всички времена са UTC+02:00

Създай нова тема  Отговори  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1 2 3 Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано: 03 юли 2012 17:53 
Извън линия
Потребителски аватар

От самото ми присъединяване към форума термина "Моята тема" е неразбираем и дразнещ за мен. Дали няма да е удачно да се замени с някакъв по-смислен, реално това си е "В процес на изработка / WIP".

Нагоре
МнениеПубликувано: 03 юли 2012 21:34 
Извън линия
Администратор
Потребителски аватар

Разбира се, приемаме и приветсваме всякакви идеи :thumleft:

Това име на темите и на мен не ми допада, но имам нужда и от идея как да се реорганизират темите които са
"В процес на изработка" - но не са завършени все още
"Завършени без показан процес на изработка" - това ми прилича повече на "Галерия"
и "Завършени с показан процес на изработка"

Като бройка незавършените са доста.
темите с показан процес на изработка ми се ще да са разделени (или маркирани) и по ниво на сложност
Та все още нямам добра идея как да се разместят и преименуват :scratch:

Така че, давайте идеи?
Как мислите, че ще е най-лесно човек да се ориентира в темите?

Нагоре
МнениеПубликувано: 03 юли 2012 22:27 
Извън линия
Потребителски аватар

Здравейте,

Въпреки че съм нов във форума и в тази общност все пак възприемам темата като отворена дискусия :rr:
на мен също ми харесва "в процес на изработка", но относно това да са разделени още веднъж по ниво на сложност ми се вижда безсмислено - кой ще определя какво е нивото на сложност на даден модел? Ще има ли достатъчно много модели за всички нива на трудност или някой ще си седят постоянно празни или пък всички ще са наполовина празни? Пък и подобно разделение би довело само до мерене на това кой модел колко сложен е! Мисля, че може да има подсекция за завършените модели с показан процес на изработка, въпреки че отделна основна секция с елегантно име (което аз не мога да измисля) е по-добре ;)

Секцията на завършените модели би могла да се казва "готови за инспекция" или нещо подобно с подсекции за показан процес на изработка и такива без процес на изработка.

Съществува и вариант в който в секцията "в процес на изработка" да се слага tag "ГОТОВ" на завършените модели (или да има такива подсекция) а в секцията за представяне на модела се отваря нов пост от автора в който да се представи готовият модел и линк към съответната тема в секция "в процес на изработка".

На какъвто и вариант да се спрете сигурен съм, че ще е добър!

Поздрави,
Сашо

Нагоре
МнениеПубликувано: 03 юли 2012 22:39 
Извън линия
Потребителски аватар

Аз лично не виждам смисъл от "Моята тема", "В процес на изработка", "Галерия" и т.н.
Има си категория - примерно Авиация 1/72. Отваря си тема човека, слага си снимки - ако иска процес на изработка, ако иска направо финала и готово. По желание на автора на темата, след като се свърши с модела може да се заключи.
В момента са малко разводнени нещата.

In The Game Of Thrones, you win or you die,
there is no middle ground!

Нагоре
МнениеПубликувано: 29 сеп 2014 16:23 
Извън линия
Потребителски аватар

само напомням за съществуването на темата и че въпроса си остава. 8-)

Нагоре
МнениеПубликувано: 30 сеп 2014 09:20 
Извън линия

За мен приемливо е предложението на Moarein. Иначе става прекалено раздробяването на форуми и подфоруми. "Моята тема" не знам откъде идва (и на кой е идеята), но стои не на място във форума.

Нагоре
МнениеПубликувано: 30 сеп 2014 11:39 
Извън линия
Потребителски аватар

Сетих се нещо: вместо "Моята тема" (или пък като допълнение) да се направи "Галерията на", или "Портфолиото на", или "Колекцията на", или... И така всеки да си отвори тема само с неговите си произведения :) Забелязал съм че има доста самолети (е, предполагам и за други модели се отнася) чиите билдове се представят само в Груп Билдс или пък директно снимки на завършени самолети само в съответния подраздел с мащабите. Други самолети пък ги има само в подраздела с диорамите. А пък ако има тема "Галерията/Портфолиото/Колекцията на... (на мен примерно)" ще мога да си поствам снимки на всичките завършени самолети (независимо "къде" съм ги правил) и да си ъпдейтвам темата :idea: Нещо подобно на онази тема "Кой какво е натворил през годината (не си спомням точното заглавие)", само че малко по-комплексно, като индивидуална галерия, като портфолио, като сбор от най-яките снимки...

Нагоре
МнениеПубликувано: 30 сеп 2014 14:25 
Извън линия
Потребителски аватар

Milan Mitev написа:
...А пък ако има тема "Галерията/Портфолиото/Колекцията на... (на мен примерно)" ще мога да си поствам снимки на всичките завършени самолети ......

Милане, тая работа не е поставена на правилна основа.
Защото някои правят и колички и камиончета и танкчета и корабчета и подводнички. И аз като търся нещо за определен модел, търся с името на модела, а не с името на автора. Оти ако пишеш в Гуглето Академика - нищо няма да ти излезе, оти съм световно НЕИЗВЕСТЕН. Ама ако напишеш Общевойсковой одноковшовый екскаватор ЭОВ-4421 - все ще се мерне някоя и друга снимчица на мойто моделче.
Разделението ТВЪРДО трябва да е по модели на машини!

Нагоре
МнениеПубликувано: 30 сеп 2014 15:27 
Извън линия
Потребителски аватар

Ако се правят кардинални реформи в разделите това би било истински кошмар за админите да местят теми наляво-надясно :). Чисто теоретично - да, добре е темите в процес на изработка да са отделно от галериите с готови модели (независимо дали е показван самият прогрес). А пък разделението на самите галерии по мащаби е напълно излишно, това само дразни и налива вода в безсмислената теория за "истинския" мащаб. Ако ще има някакво разделение то по-скоро би трябвало да е тематично - или по вид на техниката или по епоха, но това както казах е свързано с много работа за админите, а те едва ли си мечтаят да прекарат месеци в такъв труд.

Затова изначално предложението ми беше да се даде смислено има на раздела "Моята тема", защото това за никого нищо не означава и да се даде препоръка (като правило) когато една тема "В процес" бъде завършена моделиста да се обърне към администрацията да я премести в съответната галерия, а в раздела WIP (или както ще се казва) да остане само линк към темата. Е, разбира се и вече завършените теми във "Моята тема" да бъдат разхвърляни по галериите.

Същото да важи и за темите след края на ГБ - самите завършени модели да се преместят в галериите, незавършените - в процес, а в разделите на ГБ да останат само линковете. Така няма да изпадаме в смешната ситуация - две години след края на ГБ да се поства в него (ако някой като мен реши да си завърши модела) или пък ако се мести темата в раздела "Моята тема", то тогава не става ясно че е почната в рамките на ГБ, а това е важно все пак.

В допълнение към това ако се завършат (и поддържат) започнатите преди много време каталози на теми "В кутията" и темите по модели улеснението в търсенето ще е много голямо.

Така с минимални усилия мисля че може да има малко по-голяма прегледност базата на форума, която вече е доста голяма. По принцип и така работата не е малко, но за целта админите могат да поискат помощ от по-опитни потребители на форума между които да се разпределят задачите. Това може да включва и временни модераторски права за отделни раздели, за да могат да се структурурат.

Нагоре
МнениеПубликувано: 30 сеп 2014 16:42 
Извън линия
Администратор
Потребителски аватар

Само да вмъкна, че ние (админите) внимателно четем предложенията и събираме идеи.

За момента най-добре не се ограничавайте в предложенията спрямо това колко е сложно да се реализира дадена идея, нито пък дали вече го има някъде по света или не.
Нека за сега да се съберат идеи (колкото и нестандартни да изглеждат), а после ще направим едно обсъждане спрямо техническите ни възможности и ще компилираме най-оптималният вариант.

Нагоре
МнениеПубликувано: 30 сеп 2014 16:49 
Извън линия
Потребителски аватар

:D :lol: 8-)

Прикачен файл:
Graphic1.jpg
Graphic1.jpg [ 137.6 KиБ | Видяна 12191 пъти ]
Прикачен файл:
Graphic2.jpg
Graphic2.jpg [ 137.16 KиБ | Видяна 12191 пъти ]

Нагоре
МнениеПубликувано: 30 сеп 2014 16:56 
Извън линия
Потребителски аватар

Ти пък!
Какво се смееш подигравателно?
Хората са си написали - събират и приемат идеи! Какво толкова смешно видя? :scratch:
:D

Нагоре
МнениеПубликувано: 05 фев 2015 10:32 
Извън линия
Потребителски аватар

Тъй като напоследък взеха да се правят и много фигури, а пък и някои колеги повдигнаха това предложение, предлагам да се добави отделен раздел за фигури. Нека админите да помислят върху това и как да се оформи :salut:

Поздрави!
Венко

Нагоре
МнениеПубликувано: 05 фев 2015 10:38 
Извън линия
Потребителски аватар

Подкрепям с две ръце, два крака и един ..... :cheers: :cheers: Требе да се развиваме :geek:

Нагоре
МнениеПубликувано: 05 фев 2015 10:49 
Извън линия
Потребителски аватар

camaro написа:
Подкрепям с две ръце, два крака и един ..... :cheers: :cheers: Требе да се развиваме :geek:

Така де, пък и ще е по-удобно, някой ако иска да прегледа процеса на направа на някоя фигура/фигури, трябва да търси тук и там :geek:

Поздрави!
Венко

Нагоре
Покажи мненията от преди:  Сортирай по  
Създай нова тема  Отговори  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1 2 3 Следваща

Всички времена са UTC+02:00