Най-после дочаках Аватарина версия 2.0 !
На кино не бях ходил от доста време – май от преди пандмията.
Най-много ми харесаха седалките – щото стават на легла като натисенш едно копче, и това ме спаси от сериозно гръбначно изкривяване през тези 3 часа и 20 мин, докато траеше филма.
Самият филм ми хареса, въпреки, че версия 1.0 беше по-хубав.
Малко се е олял Камерън – филма мяза на микс между тийн драма и филм по Дискавъри за природата.
Ясно е, че за 13 години чакане, човека иска да покаже какво може – да хубаво е. Ама някак си прекалено дълго е станало, чак досадно на места.
Приятно е да гледаш как син хуманоид плува до нещо като кит на фона на приказни корали, ама един 5 мин екранно време стигат мисля.
Идеята за Ейва - висшата сила, която командва всичко на Пандора някак замина на заден план, а според мен именно тъка трябва да се наблегне малко повече.
Както и да е – филма заслужава да се види на кино. Има наистина впечатляващи кадри. Ефектите са много детайлни, абе пипната работа.
Сюжета няма да обяснявам – то е ясно – пазете природата, семейтвото е важно и прочее. Нищо, което да не сме гледали вече 238 пъти.
Звука в залата не ме грабна – слаб беше. Жялко, че затвориха големите Арени с големите зали и сега трябва да се завирам по молове, ама барем седалките бяха есктра!
За ралика от версия 1.0, която съм гледал над 10на пъти, на този му давам може би още едно гледане макс. Може би трябваше да излезе преди някоко години. Инерцията, която набра от 2009та насам се позагуби, но все пак става за гледане, на фона на всичките DC и Marvel простотии, които ни заливат през няколко месеца.
Айде за много години и ходете го гледайте на кино да изплакнете оцицките.