Airgroup2000.com Member of International List of Scale Model Related Web Sites
Този форум е част от сайта на AirGroup 2000
Главен форум на AirGroup 2000

Форум за стендов моделизъм

Част от airgroup2000.com

Начало | Форум-основен | Форум-Модел | Криле | Океан | Океан Dreams | Оръжие |
Криле Ретросалон | Нато и България | Галерия | Военни новини | Поръчай онлайн |

HobbyCULT.com

В момента е 11 дек 2023 21:11

Всички времена са UTC+02:00

Създай нова тема  Отговори  [ 932 мнения ]  Отиди на страница Предишна 159 60 61 62 63
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Филми
МнениеПубликувано: 30 авг 2023 09:50 
Извън линия
Потребителски аватар

Гледах българският филм от 2022ра година „Ботев“.
Понеже става дума за български филм, не подходих с големи очаквания.
От чисто любопитство просто реших да видя какво са направили.
С една дума – потресен съм!!!
Не знам колко пари са дадени за това „нещо“, не ме интересува кой е продуцент, режисьор и т.н. Дори няма да си правя труда търся в Гугъла.
Филма е плачевен, бутафорен и бездарен. Все едно е сниман с телефон и то не скъпите модели. Нещо такова като филтри, нещо светлосенки забравяме просто!
Снимани са някакви селски къщи – ама само част от тях, някакви стърнища и камънаци около Витоша и толкоз. Един дрон да бяха дигнали барем, малко панорами да видим, толкова е красив Врачанския Балкан . . . Околчица беше показана като някакъв прашен баир.
Дунава сниман все едно полуидиот си тества камерата. Не се разбра това сега река ли е, езеро ли е , море ли е. . .
Абсолютно бездарие от страна на оператора (не го знам кой е и НЕ ИСКАМ да го знам).
Да минем към детайлите:
Наизвадени някакви прашни дрехи от незнаен театрален реквизит – пълна скръб.
Лошия турчин беше с някаква космата наметка, а другия лош турчин мязаше на татарин с някакъв безумен калпак.
Оръжията бяха по-бутафорни от тези на сергия в Приморско.
Някакъв ковач ковеше нещо насред двора на къщата си, обаче нямаше ни огнище, ни духала, камо ли някакви инструменти. Една наковалня на тревата и нашия гол до кръста буа с чук.
Звук – трагедия. Повечето време трябва да се напрягам за да чуя диалога, докато не дрънне някаква какафония наречена „музика“ с подчертани басови елементи, от които пряката реч съвсем се изгубва.

Баталните сцени – селски кьотек! Някакви се душат там, търкалят се, викове Оооо, Аааа,Ууу . . .
Замахва един със сабя, тя минава на поне 30 см от тялото на врага и оня пада и умира.
Турците бяха явно събрани от някой старчески дом и им е плащано с кисело мляко сигруно. До един бяха пенсионери, които изглеждаха толкова нелепо в „униформите“ си, че будеха присмех.
Бият се, давят се там в някакви река, през това време някакъв опълченец седи на един баир и яде салам, друг вика ура, трети гледа в една точка, само Ботев крещи като луд – да живей България! Накъсана и малоумна хореография като цяло.
Снимани някакви крепостни стени, а село Борован беше представено като покрив на селска къща.

Актьорска игра – ама моля ви се!!! Поредното доказателство, че нашите актьори не правят разлика между театър и кино. Единствено Ники Илиев, който играеше лошия турчин горе-долу се ядваше, но на фона на цялата смехория, опитите му да изиграе злодей се удавяха като малко котенце в каца.
Самият Ботев донякъде го бяха докарали на външен вид. Брада, прическа, намръщени вежди – ставаше. Отвореше ли си устата обаче, нещата приключваха. Не че знам как е говорил истинският Ботев, ама просто гледайте филма и ще разберете за какво говоря.
Такова преиграване и натягане, че трябваше наистина да положа усилия на волята за да го изгледам докрай.
Мога още много да пиша ама има ли смисъл?
Даже нямаше смисъл и това дето написах до момента, ама вече го написах, така че ще четете.
Филми се правят с пари.
Освен с пари се правят и с кадърен екип.
И освен с кадърен екип и пари се правят с добри актьори.
Още повече, че филмираш Ботев – един от най-тачените ни революционери.
Този „филм“ е по-скоро подигравка с делото му.
Абсолютно ненужно произведение, което даже ме ядоса!
Връх на простотията беше следната сцена:
Ботев и четата слизат вече от Радецки, капитана и помощник капитана гледат тъпо и при тяах има някаква жена. Капитана казва нещо от рода на: „Този човек е явно образован“. При което жената казва:
- „Да той е учител и поет“ след което започва да декламира:
Настане вечер, месец изгрее. . .
Капитана мълчи 10 секунди, след което изтърсва:
„Тези слова трябва да бъдат изписани в Сорбоната със златни букви“ !!!
Потресаващо . . .

In The Game Of Thrones, you win or you die,
there is no middle ground!

Нагоре
 Заглавие: Re: Филми
МнениеПубликувано: 05 дек 2023 16:44 
Извън линия
Потребителски аватар

Гледах Наполеон! На Ридли Скот!
Към филма подходих с огромни очаквания, заради обещаващия трейлър.
Все пак точно този режисьор знае как да снима исторически епос.
Гладиатор, Небесно царство – все филми, които макар и псевдоисторически, стават за гледане и то за многократно гледане.

Настоящият обаче НЕ става за гледане. Поне за мен.
Реално нещата, които ми харесаха бяха две:
а/ пуканките;
б/ удобните столове в кино Арена Дъ Мол!

Филма е почти три часа боза!
Който иска да го гледа моля да не чете надолу, щото ще плюя яко!

Значи не може да правиш филм за един от най-великите военачалници, и да акцентираш върху любовните му отношения.
От 60 проведени битки през живота му са показани едва три! Дори тези трите са така показани, че по добре глас зад кадър да ги беше описал – по-достоверни щяха да са.

Битка 1:
Напальон превзема Лион от англичаните за да се докаже!
Значи имаме крепост. По зъберите горе – английски оръдия. Стражи.
Напальон напада през нощта на кон с ура, сабя и както си му е редът нали – напред!
Останалите мъкнат стълби да катерят стените. Взривиха входа, което обезсмисля стълбите ама нейсе.
Англичаните наскачаха – тревога ала бала почнаха да стрелят с топовете по атакуващите долу франсета, като едно гюле се заби челно в коня на Напальон и коня съответно избухна в кръв и сополи, но на нашия му няма нищо – кълбо напред и продължаваме атаката.
Превзеха там каквото трябваше, набиха англичаните, завъртяха наобратно топовете и почнаха да пуцат по английските кораби на котва и ги попиляха.
Те корабите понеже нямат оръдия – нееее. Ни едно!
Даже и Викторито мернах – ама него не потопиха – измъкнА се!
И така ПОБЕДА!

Битка 2:
Напальон превзема Египет. Кайро – Пирамидите.
Арабите се строили в бойна редица пред пирамидите и викат ура. Надъхват се.
Напальон извадил 4 топа и вика огън.
Бум-бам – уцелват двете пирамиди – фърчат прах и парчета варовик, падат върху арабите и ония се предават. Тва беше.
Следващ кадър - Напальон гледа мумия в ковчега така изправена и се качва на сандък за да й види лицето. Ценно!

Битка 3:
Напальон при Аустерлиц.
Значи тука не ми стана ясно кво точно стана, обаче по едно време лошите бегат.
Напальон комадва огън, и артилерията почва да мята гюлета с ниска парабола.
Лошите се оказват по средата на замръзнало езеро, щото това зимата става нали, и гюлетата въпреки малкия ъгъл, пробиват леда и става масов удав!
Красиво ама … тъпо.

И битка 4 – Ватерло.
Ако някой ми каже, че съм казал 3 битки, а сега споменавам 4та – да си гледа работата. Трудно броя повече от 3, така че тихо.
И така Ватерло.
Пердашат се французи и англичани. Щото Прусите закъсняват, руснаците още повече.
Напальон решава, че ония докато дойдат, ще изтепа англичаните за нула време и после като дойдат другите и тях.
ДА ама НЕ. Англичаните правят некви карета там, стърчат щикове и френската кавалерия смуче палци и мре.
Англичанин реве: айде момчета покажете им малко английска стомана!!!
Хубу де – Ридли Скот го знаеме какъв е… ама айде по-сериозно моля!

Както казах – аз отидох да гледам филма заради битките.
За жалост повечето филм беше за отношенията – Напальон – Жозефин (жена му).
Влюби се нашия, налази я таз мома с две деца, замина за Египет па она кръшка!
Разбра тоя, върнА се, изпокараа се, после се сдобриа и се разбраа нещо си там.
После станА Император, тя Императрица, ама не може да зачене от него, въпреки, че нашия работеше по въпроса.
Накрая макя му го фанА и го заведе при едно 18 годишно - да се види кой е виновния, и се оказа, че Жозефин виновна била.
Следва развод и сватба с неква друга такава дребна…. Абе кво да ви кажа хора, такава редка боза и в турските сериали нема!!!

Те французите завалиите един читав пълководец имат, и дедо ви Ридли така да го осере - думи нямам.
Той даже не е френски, а реално – корсиканец. А по онова време Корсика май италианска беше . . . нема значение. . .

Малко за актьорската игра:
Хоакин Финикс играе като бюст. Гледа лошо и мълчи още по-лошо. Свинкс с шапка - Хоакин Свинкс! :D
Мадамата дето играе Жозефин една идея по-добре. (не я знам как се казва актрисата)
Останалото е спам. Изобщо не запомних кой-кой е. Някви придворни там, перове, лордове – мешавица пълна.

Една от финалните сцени – Напальон закусва на борда на Виктори, и при него влиза дюка на Елингтън, който реално го побеждава при Ватерло, и си говорят некви глупости там.
Реално те двамата не са се срещали – поне така съм чел, ама то само тва да беше . . .

Стигаме до музиката!
Няма такава!
Има де – дрънчи нещо там – откъси от класически неща.
Като влиза в Русия обаче, звучеше Многая лета на Борис Христов.
Явно в изкуфялата тиква на Ридли, Многая лета е на руски, и е олицетворение на Русия.
Даже се чуваше - . . . православному болгарского народуу . . . Потрес!

Очаквах това да е филм от ония, дето излизат веднъж на 10 години и избиват рибата.
Филм, дето ще се гледа пак и пак.
Получих почти 3 часа говна. Пълен нонсенс! Абсолютен епик фейл!
Толкоз.
Който иска да го гледа.

In The Game Of Thrones, you win or you die,
there is no middle ground!

Нагоре
Покажи мненията от преди:  Сортирай по  
Създай нова тема  Отговори  [ 932 мнения ]  Отиди на страница Предишна 159 60 61 62 63

Всички времена са UTC+02:00