Thunderchief написа:
Ако си вземеш от Младост стиковете за състаяване на Тамия, може да споделиш впечатления...
Впечатленията можеш да ги изчетеш като ревюта в мрежата - и аз много мислех да вземам това нещо, дори трите разновидности. Всичко много хубаво, но по същество това си е мек пастел - цели 5мм като дължина е използваемото количество от стика... Общо взето можеш (предполагам) да постигнеш същото нещо като използваш фина гъбичка (за грим), която да притиснеш в настърган вече пастел или патинатор. Разбира се продуктът на Тамия може да съдържа и някакъв компонент, който да спомага за по-добра адхезия - това, за което ти ползваш влажната четка.
Четох в Арморамата преди месец мнение на човек, който редовно влиза в козметични магазини. Ползва не само гъбички, ами и самите гримове... Да бе, знам колко е еретично.
Chipunio написа:
Моят въпрос е дали става да се имитира износване с по-фина шкурка?
Разбира се, че става. Това обаче означава, че трябва да си метализирал и боядисал евентуално с друг цвят модела под този (тези), които протриваш с шкурката - все пак целта е базовото покритие/металът на конструкцията/двете заедно да прозира(т), а не да намажеш с металния цвят ВЪРХУ камуфлажа (който уж е износен, пък метала - отгоре му
).
Паган написа:
Въпроса може да ви се стори малко странен, но все пак
Състаряването кога се прави - преди или след слагането на декалите?
Аз съм още далече от това, но да питам.
Предпочита се след. Иначе ще залепиш чистия (обикновено декалите не са отпечатани патинирани, макар да се намират изключения) декал върху вече "изплескания" модел и ще стои като алуминиева дограма на кирпичена къща. Ако патинираш след нанасянето на декалите декалът би се вписвал в цялата картинка, която постигаш с патинирането - ще е като част от цялото, а не като допълнително поставен елемент.