Airgroup2000.com Member of International List of Scale Model Related Web Sites
Този форум е част от сайта на AirGroup 2000
Главен форум на AirGroup 2000

Форум за стендов моделизъм

Част от airgroup2000.com

Начало | Форум-основен | Форум-Модел | Криле | Океан | Океан Dreams | Оръжие |
Криле Ретросалон | Нато и България | Галерия | Военни новини | Поръчай онлайн |

HobbyCULT.com

В момента е 19 сеп 2024 03:56

Всички времена са UTC+03:00

Създай нова тема  Отговори  [ 99 мнения ]  Отиди на страница Предишна 13 4 5 6 7 Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано: 05 фев 2009 15:47 
Извън линия

За различната му употреба май Валко най-добре ще знае - ако го полза де...
Чел съм някъде (ще го намеря и пусна и тук) , че някой топват фанара в него , отцеждат добре (без капки ) и като изсъхнело правело поне с 10-15 % по-прозрачен материала , създавало се илюзия , че фанара е от много по-тънък материал от употребения на литника... :roll:

Нагоре
МнениеПубликувано: 05 фев 2009 21:42 
Извън линия
Потребителски аватар

Цитат:
За различната му употреба май Валко най-добре ще знае - ако го полза де...

За кое говориш, не разбрах.
Ползвал съм европейският еквивалент на това "Бъдеще", дето Стефанов говори за него. Действително топвам детайлтите в него и след това ги оставям да се оцеди и изсъхне добре. Само трябва да се внимава след това прозрачният детайл да не се пипа много с пръстчетата, щото пак леко поматява.
Гега експериментирам с Лак фикс на Агама и май- резултатите ще са много по- добри от Фючъра. А най- добре и прозрачният детайл да се закрепи внимателно, да се пази и да не му се налага допълнително плескане.

Дайте една снимка на опаковката на този прословут Фючър, че да си поръчам да ми пратян от Щатско едно- две шишета.

Нагоре
МнениеПубликувано: 06 фев 2009 16:11 
Извън линия
Потребителски аватар

valko-bg написа:
Дайте една снимка на опаковката на този прословут Фючър, че да си поръчам да ми пратян от Щатско едно- две шишета.

Изображение

http://swannysmodels.com/TheCompleteFuture.html

Нагоре
МнениеПубликувано: 01 яну 2011 20:50 
Извън линия
Потребителски аватар

Мисля че някъде имаше подобен пост,но не мога да го намеря(може и да е бил в друг сайт),та-как се създава ефект на мокра кал-в малки количества нацъпкана между траковете на верига или в големи купчини за някоя диорама?

Нагоре
МнениеПубликувано: 01 яну 2011 21:04 
Извън линия
Потребителски аватар

Някои хора казват, че може да се направи с истинска пръст омешена с малко количество смола или с лепило C-200, като се бърка докато стане хомогенна смес. След това се пръска с лак, за да придобие по-бляскав вид, да стане като мокра.
Но това е само нещо, което съм чел по моделиските форуми! Не съм го правил лично (не ми се е налагало все още). Сигурно има и други варианти, но трябват опити, за да се постигне какъвто и да било желан ефект. :)

Нагоре
МнениеПубликувано: 01 фев 2011 21:02 
Извън линия
Потребителски аватар

А за какво и как точно се използва лака за коса?Чувал съм че се прилага за олющвания при зимни камухлажи,но как точно се прилага?

Нагоре
МнениеПубликувано: 24 апр 2012 10:26 
Извън линия
Потребителски аватар

Колеги след известно време ще правя Тигър-а на Витман(от новите модели на Звезда). Искам да пресъздам прах по него. Кал няма да правя. Искам да ви попитам с добре изсушена и пресята пръст(от двора ми), нанесена със суха(или по-добре ще е с мокра?) четка ще се получи ли, някой пробвал ли е? Идеята ми е да го боядисам, да сложа декалите, да го лакирам с мат лак, после да нанеса праха(по веригите и колелата малко повече ще сложа) и после пак с мат лак. Какво мислите?

Нагоре
МнениеПубликувано: 24 апр 2012 16:23 
Извън линия
Потребителски аватар

Аз бих ти препоръчал с аерограф да имитираш прах.

Изображение Изображение Изображение

Нагоре
МнениеПубликувано: 24 апр 2012 16:34 
Извън линия
Администратор
Потребителски аватар

Stanislav написа:

Това е интересно, как се прави?

Нагоре
МнениеПубликувано: 24 апр 2012 16:45 
Извън линия
Потребителски аватар

http://www.militarymodelling.com/news/article.asp?a=3398

Това дали ще е полезно

Нагоре
МнениеПубликувано: 24 апр 2012 16:52 
Извън линия
Потребителски аватар

Ами колеги аз много се чудех какво да правя, четох по разни други форуми и стигнах до следният извод: да си купя сухи пастели. Купих си пастели, но там има много малко цветове. Има едно тъмно кафяво и бяло. За да достигна желаният ефект мисля да настържа от двата цвята, да ги смеся като за медиатор ще ползвам спирт разреден с малко вода. Да нанеса с четка, като сместа си е още течна. Ето от тук почерпих вдъхновение за съживяването на танка http://www.ipmsstockholm.org/magazine/2 ... hering.htm Вие как мислите :) На мен ми се струва лесно и най-важното е с четка. Гледам, че в посоченият от мен линк преди да започне състаряването и тонирането модел е лакиран. Вие как процедирате?

Нагоре
МнениеПубликувано: 24 апр 2012 17:02 
Извън линия
Потребителски аватар

От книгата Frequently asked questions of the AFV painting techniques, страница 82:
Изображение

Нагоре
МнениеПубликувано: 24 апр 2012 21:21 
Извън линия
Потребителски аватар

Ivo hobby написа:
Stanislav написа:

Това е интересно, как се прави?

Иво, аз го пръскам както си се пръска боя. (каквото е всъщност). В зависимост от това какъв цвят си избрал може да постигнеш различни ефекти - по-стар (изсъхнал) пътен прахоляк (например много добре стои 72 на Хумброл за тая цел) или по-кафеникаво, като минал през чернозема, а не по асфалтовите пътища. Въпрос на цветоусещане на моделиста, който стои зад аерографа. :cyclops_ani:
Becko84 написа:
... и стигнах до следният извод: да си купя сухи пастели....
Веско, стигнал си до правилният извод. Има, разбира се и готови пигменти. Всъщност - всички шарени неща - боички, пастели, моливи, флумастри, бои за яйца и т.н. и т.н. са пигменти с различви пълнители. Е, пигментите се продават и отделно - като фин прахоляк. Без пълнители. Т.е. можеш да имаш цвета в чистата му форма в мноооого фин вариант. Като пудра за бебешко дупе, да речем. ;)

Becko84 написа:
... Купих си пастели, но там има много малко цветове. ...

Не знам какви си си купил, но в повечето художнически магазини има такава палитра от цветове, че свят може да ти се завие. Със сигурност - СТОТИЦИ!
Ето част от моите:
;)

Нагоре
МнениеПубликувано: 25 апр 2012 11:16 
Извън линия
Потребителски аватар

Е аз, понеже съм мързел, отидох до една по-голяма книжарница до работа и имаха само една кутия сухи пастели. Смятам, че ще ми свършат работа. Относно метода на смесване на два различни цвята с раредител за бои(в примера, който пуснах човека е ползвал разредител на Хумброл) какво мислите? Ще се получили? Смятам да смеся кафяво с бяло за да получа по-светло кафяво, нещо като суха пръст. А може и да пробвам само с кафяво. Притеснява ме, че кафявото е много тъмно, а прахоляка е по-светъл.

Нагоре
МнениеПубликувано: 25 апр 2012 11:30 
Извън линия
Потребителски аватар

Има още една техника, за която съм чел в няколко книги и съм виждал по разни ревюта. Не съм пробвал, последните дни (след като пак попаднах на това) си мисля, да пробвам, но ме намързява и не знам от личен опит нищо.
Настъргваш малко сух пастел в казанчето на аерографа и пръскаш. Може да сипеш така и патинатори, на прах и пак да пръскаш. Гледах даже, че тази комбинация може да се разреди малко, но много малко с някаква течност. Трябва само капка, и то малка, колкото да не е съвсем сухо и после се пръска. Получават се опушвания, но вместо с четка, го правиш с аерографа.

Нагоре
Покажи мненията от преди:  Сортирай по  
Създай нова тема  Отговори  [ 99 мнения ]  Отиди на страница Предишна 13 4 5 6 7 Следваща

Всички времена са UTC+03:00