venko написа:
Добре се получи

Направих и пробно принтиране, ще го сглобя и боядисам:
Интересен е станал. Оръдейната кула на гърба ми идва поне на мен малко в повече (като на бомбардировач от ВСВ), но това си е лично мнение. Важното е да ти доставя кеф. У нас синът ми е 3Д-гуруто и принтира както дребни моделни части (за мен), така и допълнения за домашни уреди, компютри, инструменти и т.н. (за себе си).
Преди мноо-о-о-ого години бях направил един китбаш на разузнавателен дрон за атмосферно ползване (т.е. не за космически полети), който досущ отговаряше на твоята "спецификация": йонни двигатели, плазмени торпеда и оръдия и какво ли не. Май сме гледали едни и същи филми

! Тогава още 3Д-принтиране за масите нямаше и всички части, които ползвах бяха остатъци от готови модели (авиация, гъндам, бронетехника), части от играчки или от утилитарни премети. Крайният резултат бе този:

Моделът беше за един групбилд. Преди около година може би, бях вече забравил за него, получих лично съобщениш с въпроса, дали е 3Д-принтиран. Явно питащият бе видял само крайния резултат, но не и целия процес на построяване. Отговорих му, че когато съм го правил, 3Д-принтването е било все още в "пелени".
Успехи и в бъдещите ти начинания!