И така работния ден приключи и е време за снимки:
Фурнирната фасунга е готова! Хартиеното тиксо по ръбовете покрива алуминиевото фолио, което пък сложих, защото светлината гадно пробива през мястото на сглобката. Сега вече всичко е наред:
Прикачен файл:
27.jpg [ 102.54 KиБ | Видяна 4232 пъти ]
Прикачен файл:
28.jpg [ 96.97 KиБ | Видяна 4232 пъти ]
Прикачен файл:
29.jpg [ 88.2 KиБ | Видяна 4232 пъти ]
Един от любимите ми детайли - радара, който Ландо Калризиан попиля в Епизод 6, по време на атаката на Death Star vol,2:
Прикачен файл:
30.jpg [ 94.65 KиБ | Видяна 4232 пъти ]
Прикачен файл:
31.jpg [ 84.36 KиБ | Видяна 4232 пъти ]
Прикачен файл:
32.jpg [ 68.21 KиБ | Видяна 4232 пъти ]
Прикачен файл:
33.jpg [ 71.79 KиБ | Видяна 4232 пъти ]
Прикачен файл:
34.jpg [ 79.31 KиБ | Видяна 4232 пъти ]
Работа по предната средна част (не знам как се нарича) - включва монтаж на около 50 детайла, имената на които не знам и не искам да знам:
Прикачен файл:
Коментар на файла: Преди джиджавките!
35.jpg [ 85.08 KиБ | Видяна 4232 пъти ]
Прикачен файл:
36.jpg [ 81.46 KиБ | Видяна 4232 пъти ]
Мисля, че е излишно да споменавам, че всеки детайл е с изключително качество! Напасването е не до милиметри, а до микрони! Единствената ми работа е да намеря детайла по платките, да го отчупя, да зачистя следите от държачите и да го лепна на място. Засега ползвам моделисткото лепило на Ревел - Контакта. Опитах се някои от тръбопроводите (ако наистина се наричат така) да подменя с телени, но няма смисъл. Китовите стоят по-добре! Изобщо модела е така измислен, че можеш да започнеш работа по произволно избрана част, без да се притесняваш, че ще объркаш последователността. Това лично за мен е нещо много полезно, тъй като често ми писва да човъркам едно и също в течение на дни.