Привет,
да се представя и аз, както си му е реда. Казвам се Светослав Иванов, на 33 години, женен варналия, но живея вече повече от 10 години в Германия.
Дори не зная кога точно започнах да се интересувам от моделизъм, предполагам всичко започна с пластмасовите войници и разходките до Военноисторическия музей в Морската градина във Варна, до днес любимо място. С брат ми събирахме като ученици книги и списания, Клуб Модел се чакаше на нисък старт и всяка страница се попиваше. Имахме хубаво детство, но нямаше условия за активен моделизъм, като изключим 2/3 модела.
След гимназията се позагубихме из чужбина, 2008 се установих тук. По това време май имаше силна варненска група, брат ми ходи и на една от изложбите в Археологическия музей, дори занесе модела на Panzerwerfer 42 auf Maultier, който бях правил като ученик. После май се поразпуснахте, а брат ми хвана пътя насам и останаха само форумите.
От 2008 насам моделизмът все ми беше в главата, но животът не винаги е лесен и човек трябва да поставя приоритети. Продължавах да кроя планове, правих скици за диорами, поръчвах по някоя дреболия, буквално мечтаех за виртуозни изпълнения, но нямах условията за тях. Често преглеждах форумите, в stummiforum за първи път видях работите на моя кумир- Marcel Ackle. Неговата философия ми допадаше още тогава – моделизъм като изкуство и начин за изява на собствените творчески заложби, извън всякакви догми и канони. Има хора, които правят модели за изложби и медали, за внимание и похвали - с една дума за собственото си его. Изкуството от друга страна не се интересува от всичко това, защото то живее в нас и чрез нас и всячески търси начин да се прояви по своя своебразен за всеки от нас начин, то просто е там. Но... май стана доста философско изложение, та ще се запра.
След като тази година наредих малка работилничка най-после пристигнах там, за където бях тръгнал... преди повече от 20 години. Човек рано или късно трябва да прояви смелост и въпреки трудностите да даде шанс на това, което го дефинира като човек.
Ето ме 2011 на изложбата във Варна, беше съвпаднала с прибирането ми.
Прикачен файл:
DSC03297.JPG [ 208.78 KиБ | Видяна 7153 пъти ]
Всичко добро и много хубави модели на всички!