Airgroup2000.com Member of International List of Scale Model Related Web Sites
Този форум е част от сайта на AirGroup 2000
Главен форум на AirGroup 2000

Форум за стендов моделизъм

Част от airgroup2000.com

Начало | Форум-основен | Форум-Модел | Криле | Океан | Океан Dreams | Оръжие |
Криле Ретросалон | Нато и България | Галерия | Военни новини | Поръчай онлайн |

HobbyCULT.com

В момента е 11 окт 2024 02:22

Всички времена са UTC+03:00

Създай нова тема  Отговори  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано: 26 апр 2020 11:02 
Извън линия
Потребителски аватар

Привет,

да се представя и аз, както си му е реда. Казвам се Светослав Иванов, на 33 години, женен варналия, но живея вече повече от 10 години в Германия.

Дори не зная кога точно започнах да се интересувам от моделизъм, предполагам всичко започна с пластмасовите войници и разходките до Военноисторическия музей в Морската градина във Варна, до днес любимо място. С брат ми събирахме като ученици книги и списания, Клуб Модел се чакаше на нисък старт и всяка страница се попиваше. Имахме хубаво детство, но нямаше условия за активен моделизъм, като изключим 2/3 модела.

След гимназията се позагубихме из чужбина, 2008 се установих тук. По това време май имаше силна варненска група, брат ми ходи и на една от изложбите в Археологическия музей, дори занесе модела на Panzerwerfer 42 auf Maultier, който бях правил като ученик. После май се поразпуснахте, а брат ми хвана пътя насам и останаха само форумите.

От 2008 насам моделизмът все ми беше в главата, но животът не винаги е лесен и човек трябва да поставя приоритети. Продължавах да кроя планове, правих скици за диорами, поръчвах по някоя дреболия, буквално мечтаех за виртуозни изпълнения, но нямах условията за тях. Често преглеждах форумите, в stummiforum за първи път видях работите на моя кумир- Marcel Ackle. Неговата философия ми допадаше още тогава – моделизъм като изкуство и начин за изява на собствените творчески заложби, извън всякакви догми и канони. Има хора, които правят модели за изложби и медали, за внимание и похвали - с една дума за собственото си его. Изкуството от друга страна не се интересува от всичко това, защото то живее в нас и чрез нас и всячески търси начин да се прояви по своя своебразен за всеки от нас начин, то просто е там. Но... май стана доста философско изложение, та ще се запра.

След като тази година наредих малка работилничка най-после пристигнах там, за където бях тръгнал... преди повече от 20 години. Човек рано или късно трябва да прояви смелост и въпреки трудностите да даде шанс на това, което го дефинира като човек.

Ето ме 2011 на изложбата във Варна, беше съвпаднала с прибирането ми.
Прикачен файл:
DSC03297.JPG
DSC03297.JPG [ 208.78 KиБ | Видяна 7153 пъти ]

Всичко добро и много хубави модели на всички!

Нагоре
МнениеПубликувано: 28 апр 2020 09:36 
Извън линия

Здравей и добре дошъл...или завърнал се в хобито...което всъщност не си напускал!!! :cheers:
Много приятно представяне! Поне за мен, щото сигурно някои те познават лично!
Харесва ми филосовското отклонение, което бих допълнил с моя си лаф - важното е мен да ме кефи!!!
Пожелавам ти вече чести занимания в работилничката и да направиш всичко което ти е на сърце в
модели, диорами и ...най-вече да се кефиш на хобито!!!
:D ;) :lol:
ПП. С тая карантина и досадната реклама тук във форума, посещенията ни не са толкова чести колкото бихме искали,
така че не се притеснявай за посрещането или липсата на развитие по темите. Понякога с дни няма нищо ново или не е
влизал някои сериозен моделист. Добре е, че корабомоделния раздел все пак движи нещата. Но всичко ще се натъкми и
избухне с нова сила! Още веднъж - добре дошъл!!!

Нагоре
МнениеПубликувано: 28 апр 2020 21:16 
Извън линия
Потребителски аватар

Благодаря и добре заварил. :)
Хубав лаф имаш, а активността тук не ме притеснява - колкото, толкова. Не зная вече в колко форуми и групи съм и за това време в тях забелязах, че в нашето хоби количеството не е толкова важно. Нали казват, че майсторите бавно работят. :D :cheers:

Нагоре
МнениеПубликувано: 12 май 2020 10:09 
Извън линия
Потребителски аватар

Здравей и добре дошъл. :thumleft:

Последните месеци и аз съм се активизирал да правя модели. Ще се опитам или поне ще пробвам да отворя някоя тема - WIP, както и финални ревюта.
Пък дано, заедно, с повече хора, успеем да съживим това затихнало място. Успех!

Нагоре
МнениеПубликувано: 12 май 2020 20:41 
Извън линия
Потребителски аватар

Благодаря!
Аз между другото съм раждан в Провадия. Макар че и един ден от съзнателния си живот не съм прекарал там, спокойно можеш да ме броиш за втория моделист на града. :cheers:

Нагоре
Покажи мненията от преди:  Сортирай по  
Създай нова тема  Отговори  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC+03:00