Kreuzfahrer написа:
Много хубаво, нямам търпение да ти видя цветовата комбинация за дракона.
Имам един въпрос, изгледах много неща къде що има по темата фигуризъм и навсякъде хората работят по сглобени и (очевидно) залепени фигури. Мога ли да залепя провизорно за грундиране + зенитно и след това да разглобя отново, така работата по торса на една фигура ще е по–лесна, ако в ръцете си фигурата има примерно големи предмети (оръжия, щитове и т.н.). И ако това е по-лесно, то тогава защо никой не го прави? Има ли опасност при това да се изгуби „фокусната точка“ на различните ефекти или кохерентността на цветовете, това ли е причината?
Правил съм го, но много рядко, най-вече боядисвам отделно аксесоарите-оръжия, екипировка и т.н. Фигурата се сглобява с ръце, крака, глави и т.н., за да може да се запълнят фигуте, ако има и тогава да се грундира и боядиса. Както каза се губи кохерентността и фокуса иначе

Така или иначе се образува сянка когато детайлите са един върху друг, така че не е голям проблем, има доста видеа по въпроса със зенитното боядисване.
Но и малко практика си трябва. Ще направя видео с една по-голяма фигура, да се види процеса, когато имам време