В днешно време има още едно прозрачно лепило, което до преди няколко години, поне за мен беше недостъпно.
Казва се:
Tamiya Multipurpose Cement (Clear)В момента го предлага
ХобиКултЛепилото е гъсто, но в този вид е подходящо за запълване на прозорци.
Ако се получи хлътване в средата на прозореца, след пълно изсъхване, може да се добави още лепило (предимно в хлътналата област), като това не води до промяна на оптичните свойства т.е. не личи, че е наслагвано на слоеве.
Не съм забелязал лепилото да се свива, но се разстила по всички контактни повърхност. Макар да е доста бавен процес, това води до хлътване тук и там. След известно количество тренировки му хващаш цаката и се научаваш, че трябва да се слага доста лепило, за да не хлътва, но в същото време и да не седи изтумбено.
След изсъхване остава "гумено" и сравнително трудно се обработва.
Разрежда се с чист спирт, от аптеката 95%. Почистване, заглаждане и всякакви подобни дейности, също със спирт.
Разреждането, поне за мен е голямо предимство, тъй като в разредена форма става много течно и с него могат да се лепят различни, най-вече оцветени, детайли без да се вжда след това с какво е лепено.
Може да се боядисва или лакира върху него, така че да не личи, че нещо е лепено с прозрачно лепило.