В последния момент се оказа, че има възможност да се включа в разходката до Мошон.
Набързо стегнах дисагите. Бях решил да съм в ролята на турист, но под натиска на TU5-ко взех и един модел. Набързо окъпах
Potez-а, за да е чист пред хората
и айде и аз с моделистите.
Малко снимки и от мен. Малко са, защото бях много зает със зяпане по сергиите. А там имаше какво ли не
В ранните съботни часове пристигаха моделите. Много навалица и модели
Прикачен файл:
IMG_9297.jpg [ 176.83 KиБ | Видяна 4143 пъти ]
Следобед журито заседава, залата пълна с модели. Всъщност има още една зала, която забравих да снимам
На снимката се вижда и един от колегите от клуб Стендов Моделизъм, с оранжевата тениска, който участваше в журито.
Прикачен файл:
IMG_9298.jpg [ 183.17 KиБ | Видяна 4143 пъти ]
И награждаването, където всичко се говореше на унгарски и нищо не разбирах. Дори имената с унгарско произношение ми изглеждаха еднакви. Явно тази година за да няма недоразумения кое име извикват, имаше екран на който ги изписваха.
TU5-ко си получава медала и дипломата, като дълго време си търси тази с неговото име
Прикачен файл:
IMG_9328.jpg [ 149.81 KиБ | Видяна 4143 пъти ]
на дипломата не се споменаваше за кой модел е медала
, но от вътрешна информация разбрахме, че е за
Ту-154 в конфигурация за кацанеи заслужена радост за медалиста. Дипломата не се събра в кадъра, но така или иначе е нечетима, защото е на унгарски
Прикачен файл:
IMG_9330.jpg [ 127.2 KиБ | Видяна 4143 пъти ]
Извинявам се, но нямам снимка на другия златен медалист. Ако някой е снимал, нека пусне някоя снимка?
Малко странно, поне за мен, беше че награждаването е след вдигането на моделите. В списъка с наградените не се споменаваха за кой модел са наградени
така че много не схванах кой модел се награждава. За разлика от Българските изложби там никой не познавам и не знам с кой модел участва.
На тази изложба оцених колко е полезно наградените модели да са отбелязани на място, преди да е раздигана изложбата
Добре че домакините се бяха съобразили с тази малка подробност и раздадоха/поставиха техните награди до модела който искат да наградят.
Ето и двата модела от българската група, спечелили награда на клуба домакин.
TU5-ко с Challenger - Revell - 1:144 - преработен във военна версия. Участваше в MasterClass.
Прикачен файл:
IMG_9311.jpg [ 174.81 KиБ | Видяна 4143 пъти ]
и аз с Potez 630 - Azur - 1:48. Участвах в HobbyClass.
Прикачен файл:
IMG_9312.jpg [ 168.25 KиБ | Видяна 4143 пъти ]
Определено интересна изложба. Добре организирана, като изключим липсата на превод до английски
всичко останало ми изглежда доста добре подготвено.
Имах възможността да се видя с производителите на Extratech, JB Models (от който имам и подарък
) и още доста други, за които даже не знаех, че произвеждат афтърмаркет добавки или цели модели.
Добре че в района не намерихме банкомат, че щяха да изтекат много пари