Airgroup2000.com Member of International List of Scale Model Related Web Sites
Този форум е част от сайта на AirGroup 2000
Главен форум на AirGroup 2000

Форум за стендов моделизъм

Част от airgroup2000.com

Начало | Форум-основен | Форум-Модел | Криле | Океан | Океан Dreams | Оръжие |
Криле Ретросалон | Нато и България | Галерия | Военни новини | Поръчай онлайн |

HobbyCULT.com

В момента е 03 дек 2024 22:43

Всички времена са UTC+02:00

Създай нова тема  Отговори  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано: 07 ное 2011 10:05 
Извън линия
Администратор
Потребителски аватар

Тия дни така се случи, че отскочих до изложбата в Ниш. Както обикновено мислех за модели и ядене, забравих си фотоапарата, но все пак сред голямата навалица успях да снимам няколко неща.

Този път колегите от софийския клуб изненадващо направиха голямо посещение с около 15 участника и предполагам повече от 25 модела. Та покрай тях пътувах и аз ;)

Пътуването мина почти нормално. По пътя само един мургав италиански камионджия направи луди каскади с 20 тонна цистерна, за щастие без инциденти. След уведомяване на патрулната полицейска кола, камиона беше догонен подобаващо и спрян, след което повече не го видяхме :roll:

Изложбата и тази година беше на същото място. Залата не е много голяма. Миналата година беше добре, тази година обаче се оказа малко тесничка. Събраха се доста модели. Аз обаче трудно разбирам сръбски, така че не можах да разбера колко модела имаше и колко участника, но масите бяха плътно заети, даже моделите се презастъпваха в секцията със самолетите.

Естествено след регистрация и оставяне на моделите последва продължителния обяд с плескавици и други вкусотии. TU5-ко не издържа и след кратка разходка успешно ни заведе в една сладкарница, малко наподобяваща старите сладкарници в България, където има пасти, толумби и боза.

След окончателното преяждане се върнахме на изложбата да разгледаме магазините, които предлагаха модели и малко афтърмаркет.
В залата беше започнала презентация на един колега (пак не разбрах кой и от къде е...), който показваше техники за оцветяване на танк, включително състаряване, тониране и т.н. Презентацията му беше около 3-4 часа и поне за мен беше интересна, тъй като не съм се и опитвал да правя такива неща.

Ето малко снимки от показното
Прикачен файл:
IMG_0256.jpg
IMG_0256.jpg [ 105.98 KиБ | Видяна 2553 пъти ]
Прикачен файл:
IMG_0257.jpg
IMG_0257.jpg [ 86.59 KиБ | Видяна 2553 пъти ]

Докато си взема апарата, журито вече оценвяаше и около масите с моделите беше почти плътно с хора, та малко трудно се снимаше.
Ето и няколко снимки от секцията със самолетите
Прикачен файл:
IMG_0258.jpg
IMG_0258.jpg [ 166.51 KиБ | Видяна 2553 пъти ]
Прикачен файл:
IMG_0259.jpg
IMG_0259.jpg [ 135.01 KиБ | Видяна 2553 пъти ]
Прикачен файл:
IMG_0260.jpg
IMG_0260.jpg [ 172.27 KиБ | Видяна 2553 пъти ]
Прикачен файл:
IMG_0261.jpg
IMG_0261.jpg [ 149.62 KиБ | Видяна 2553 пъти ]

и успях да хвана една снимка по-обща на секцията с кораби и фигури, като в ляво се вижда само края на големият кораб USS Constitution на Moarein, по-хубави снимки на корабат има тук viewtopic.php?f=36&t=2294
Прикачен файл:
IMG_0263.jpg
IMG_0263.jpg [ 136.56 KиБ | Видяна 2553 пъти ]

И в секцията с фантастиката имаше добри неща, като много ми хареса диорамата StarGate
Прикачен файл:
IMG_0265.jpg
IMG_0265.jpg [ 185.76 KиБ | Видяна 2553 пъти ]

Имаше и секция "в процес на работа", където бяха показани поне 20-тина разновидности на Me-262 всички на етап преди грунд.
Ако колегите имат повече снимки, моля да пуснат малко по-хубави, че аз не съм от най-добрите фотографи.

Определено мога да отбележа, че организаторите тази година добре се бяха постарали. Документите за регистрация бяха доста по-разбираеми и преведни на английски (за такива като мен дето не знаят сръбски).
Журито включваше и български представители. Като цяло много бързо и спретнато се справиха колегите и около 17:00 часа вече можеха да обявят наградените.
Още нещо, което мнго ми харесва е, че изнасят списъци с резултатите от оценяването, като списъка включва и местата след 3-то, включително точките с които са те оценили.

Освен медали и грамоти раздаваха и допълнителни награди.
Аз се появих с 4 модела, даже се класирах с някои от тях
Potez 630 във форума тук, взе 2-ро място в категория "Витлови 1:48"
Drakkar - във форума тук, взе 3-то място в категорията "Кораби и подводници"
Ил-2 - (не е показван във форума :oops: ) - 3-то място в категориятя "Витлови 1:72"

Благодаря на организаторите :cheers: Според мен изложбата беше организирана отлично.
Поздравления за всички наградени :thumleft: и благодаря на колегите които организираха тази приятна разходка!

(пак да кажа, снимките ми са много малко и не отразяват цялата изложба)

Нагоре
МнениеПубликувано: 07 ное 2011 10:46 
Извън линия
Потребителски аватар

Поздравления за всички учасници и наградени! :salut:

Ivo hobby написа:
...последва продължителния обяд с плескавици и други вкусотии. TU5-ко не издържа и след кратка разходка успешно ни заведе в една сладкарница, малко наподобяваща старите сладкарници в България, където има пасти, толумби и боза.

След окончателното преяждане се върнахме на изложбата да разгледаме магазините, които предлагаха модели и малко афтърмаркет.

А на Иво и Петко за интересното изкарване :thumleft: :D

Нагоре
МнениеПубликувано: 07 ное 2011 11:05 
Извън линия
Потребителски аватар

Ivo hobby написа:
...Както обикновено мислех за модели и ядене, ...

Блазя ти! Аз напоследък - само за ядене! :D
Поздравления за участниците и за спечелилите медали. :cheers:

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 ное 2011 06:31 
Извън линия
Потребителски аватар

Academica написа:
Ivo hobby написа:
...Както обикновено мислех за модели и ядене, ...

Блазя ти! Аз напоследък - само за ядене! :D

Като попремина време и навярно вкусът на плескавиците, толумбите (аз все им казвам толумбички, че бяха едни мъндзърки по мое време :scratch: ) и бозата се разсея, реших, че някой ще пусне едно списъче с наградени и омедалени на иложбата, но не би. Май поне 2 седмици ще са нужни за уталожването на стомашно-чревния тракт. :pale:
Обаче, с помощта на форума на клуб "Стендов моделизъм" (ей тук) и малко дедуктивна мисъл (като на Шерлок Холмс или на Емил Боев например-сещате ли се тоя кой беше?), достигнах до следните имена и цифри. Имената са на хора, които пишат в този форум, ама не само че пишат (като мен де :mrgreen: ), ами имат време и модели да правят. Та така:
Моарейн: 3 медала
Иво Хоби: 3 медала (той сам си призна)
ТУ5(ко): един медал (ама златен)
Гешата (набор 96): то же (като по-горе)
Демек тотално(по моя край казват "сума сумарум"): 3+3+1+1=8 медала
Ако съм пропуснал някого да ме извини и да се обади с каквото има.
Пак според горепосочения източник (форумът на клуб "Стендов моделизъм"), общо медалите за България са 16! Бравос! :thumright: :thumleft:
Поздравления на медалистите и на всички, дето ги ядоха плескавиците и пиха бозата! :cheers: :cheers:

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 ное 2011 06:31 
Извън линия
Потребителски аватар

Пропуснах да попитам, тия модели, които взеха медали, а не сме ги видяли още тука, няма ли да им направите по едно представяне?

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 ное 2011 09:36 
Извън линия
Администратор
Потребителски аватар

CANSO написа:
тия модели, които взеха медали, а не сме ги видяли още тука, няма ли да им направите по едно представяне?

Ще направим ;)

Да, колегите от клуб "Стендов моделизъм" пуснаха добри снимки на представените модели на изложбата.
Можете също да видите и списъците с пълното класиране, включително след 3-то място. Явно хората имат опит как да отразяват събитието, а аз съм повече в графата "турист".

Както можете да видите в същата тема на форум клуб "Стендов моделизъм", имаше доста страсти и емоции на тази изложба. Конкуренцията беше сериозна! Журито остана безпристрастно и се справи отлично със задачата си. Най-хубавото е, че въпреки някои дребни разногласия, хората се оказаха много разбрани и това няма да ни попречи да се събираме в софийската пицария, а догодина в пълен състав отново в Ниш :thumleft:

Нагоре
Покажи мненията от преди:  Сортирай по  
Създай нова тема  Отговори  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC+02:00