Airgroup2000.com Member of International List of Scale Model Related Web Sites
Този форум е част от сайта на AirGroup 2000
Главен форум на AirGroup 2000

Форум за стендов моделизъм

Част от airgroup2000.com

Начало | Форум-основен | Форум-Модел | Криле | Океан | Океан Dreams | Оръжие |
Криле Ретросалон | Нато и България | Галерия | Военни новини | Поръчай онлайн |

HobbyCULT.com

В момента е 03 дек 2024 22:57

Всички времена са UTC+02:00

Създай нова тема  Отговори  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1 2 Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано: 08 сеп 2014 17:04 
Извън линия

Здравейте приятели,
По молба на Stavros Soulis, президент на IPMS Hellas, публикувам официалната покана за IPMS HELLAS 33rd ANNUAL EXHIBITION – CONTEST. Знам, че съобщението е малко дългичко, но предпочитам да го пусна цялото и в оригинал на английски за да няма "изгубени в превода" :D .

Dear Sirs,

IPMS Hellas is proud to announce its 33rd Annual Exhibition – Contest, which is going to be held in the Hockey Olympic Grounds at Hellinikon Olympic Complex, in Athens, between the 2nd and the 5th of October 2014.

Within our efforts to promote and communicate our event internationally, we would like to ask you whether you could publish an announcement or include our event in a list of forthcoming events in your esteemed publication(s) and/or upload in your respective web site(s), so as to provide the relevant information.

In recent years, we have managed to improve and expand our exhibition, rendering it the premier modeling event in Greece both in size and popularity. Specifically, our last event signaled a new record in the number of participations (646 models) and participants (200 modellers) and we continue to aim even higher for 2014. Moreover, our efforts to expand beyond the local borders, have been successful and have had participants from Germany, Turkey, Serbia, as well as significant foreign modelers, such as Miguel Jimenez (Mig) from Spain and Per Olav Lund, from Norway, who have honoured us with their presence, as well as transmitting their extensive knowledge and experience in the form of seminars and workshops. Our special guest for this year is Spencer Pollard, from the UK.

Especially for 2014 the IPMS HELLAS Exhibition – Contest, will have two main themes:
a) 100 Years from the beginning of the First World War
b) 70 Years from the Allied Landings in Normandy (D-DAY)

Additionally, IPMS HELLAS is also hosting and jointly organizing two other major events. The 15th Star Club Annual Historical Model Figure Exhibition – Contest and the 2nd Annual Fantasy Figure & Armies Paintathlon (Painting Contest).
In recent years, we have had an excellent and very successful close co-operation with the Star Club of Athens, a group of talented and internationally acclaimed figure enthusiasts, both sculptors and painters.
The success of last year’s first-ever Fantasy Figure & Armies “Paintathlon” Painting Contest was the guide to go forward with the second “Paintathlon” this year.

Finally, on the grounds just in front of the main event’s building there will be an open static display with several classic “old-timers” (preserved jeeps, trucks and other non-armoured vehicles), as well as groups of re-enactors with ancient, WWII and modern era uniforms.

Questions can be addressed at ipms-hellas@windowslive.com

Thank you very much in advance

Stavros Soulis
President
IPMS Hellas

Event Venue & Contact Details:

IPMS Hellas 33rd Annual Modelling Exhibition – Contest

Secondary / Parallel Events

Star Club Athens 15th Annual Historical Figure Exhibition – Contest
2nd Fantasy Figures & Armies Annual Paintathlon (Painting Contest)
“Old-timers” non-armoured vehicles open static display
Various living history re-enacting groups

Hockey Olympic Grounds
Hellinikon Olympic Complex
Athens

Google Maps Coordinates:
37.899714,23.726268

IPMS HELLAS
P.O.BOX 79167
17502 ATHENS
www.ipms-hellas.gr
ipms-hellas@windowslive.com

Нагоре
МнениеПубликувано: 08 сеп 2014 19:18 
Извън линия
Администратор

Каква е целта на показването на тази покана?

Нагоре
МнениеПубликувано: 08 сеп 2014 21:42 
Извън линия

Без никакво извинение - по тъп въпрос не бяха ми задавали!!!

Нагоре
МнениеПубликувано: 08 сеп 2014 23:21 
Извън линия
Администратор

Защо пък тъп? Съвсем си е резонен!
Каква е целта на публикуването на тази покана???
ИПМС България ще участва ли? Ще организира ли посещение на свои представители? На централния клуб или на някой от клоновете? Ще съдейства ли на някой български моделист желаещ да участва, например с контакти в Гърция?

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 сеп 2014 00:56 
Извън линия

.

Последна промяна от KONGO79 на 09 сеп 2014 01:02, променено общо 1 път.

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 сеп 2014 01:02 
Извън линия

Stefanoff написа:
Защо пък тъп? Съвсем си е резонен!
ИПМС България ще участва ли? Ще организира ли посещение на свои представители? На централния клуб или на някой от клоновете? Ще съдейства ли на някой български моделист желаещ да участва, например с контакти в Холандия?

Г-н Стефанов, държанието ви е безумно! Щом целта на тази покана ви е напълно неясна, значи целият раздел за изложби ви е непонятен!?
Няма никакъв смисъл от дребнавото ви заяждане, но ако тази тема ви дразни по някакъв начин просто ми го кажете директно и в прав текст и немедленно ще я изтрия!

П.П. Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Явно Атина се намира в Холандия, колко заблуден съм бил да си мисля, че столица на южната ни съседка Гърция.

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 сеп 2014 08:00 
Извън линия
Администратор

Г-н Димов, Вашето държание е обидно за колегите четащи този форум! Зададох съвсем конкретни въпроси, ще ги задам отново - ИПМС България ще организира ли участие на български моделисти в посоченото събитие? ИПМС България или някой нейн клон ще участва ли като моделистка организация на изложбата? ИПМС България ще помогне ли по някакъв начин на някой български моделист желаещ да участва самостоятелно? Например с контакти с хора от организацията на изложбата?
Кое точно е безумното на тези въпроси?
Ако просто сте извадили две покани от пощата си и сте ги постнали тук за да търсите популярност и после се обиждате като Ви задаваме конкретни въпроси, то по-добре тогава наистина да ги изтриете! Ако намеренията Ви са сериозни, моля застанете зад обявлението си и сериозно, подробно обяснете повече за събитието, отговорете на въпроси!
На същия принцип всеки от нас може да постне реклама или покана за моделистка изложба някъде по света, получена по имейл или дори прочетена някъде в списание и после да се обиди като му зададен въпроси.

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 сеп 2014 10:25 
Извън линия

Уважаеми съфорумници, ако някой се е почуствал обиден или оскърбен от публикуваното обявление за изложбата на гръцките ни колеги моля да ми напишете тук в темата или на лично съобщение с какво точно съм ви е засегнало съобщението за да мога да го променя по съответния начин.
Благодаря ви предварително!

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 сеп 2014 10:36 
Извън линия
Администратор

Явно отговори на зададените от мен въпроси няма да получим. :?
Това съвсем обезсмисля темата.

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 сеп 2014 10:46 
Извън линия

xxx - изтрито от Администратор, моля спазвайте т.3 от правилника на форума, няма да толерираме лични обиди.
Да някои членове на IPMS България обсъждат възможните варианти за посещение на двете изложби. Все още не сме постигнали приемливо решение тъй като всеки един от нас има лични ангажименти, които не е лесно да бъдат променени, при условие че получихме поканата доста късно и времето ни за реакция е кратко. Ако някой реши да отиде самостоятелно IPMS България с удоволствие ще помогне според възможностите си /както например помогнахме миналата година на първите български участници в Телфорд/. Неслучайно в първоначалното съобщение са поместени контактите на организаторите на изложбата които най-добре могат да отговорят на конкретни въпроси. В същност именно това беше целта на това съобщение - да бъдат информирани максимално много български моделисти за предстоящата изложба на гръцките ни колеги /BTW, ако си бяхте направили труда да прочетете съобщението, още във втория параграф щяхте да видите молбата на президента на клуба да информираме моделното общество за предстоящата им изложба/.

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 сеп 2014 10:55 
Извън линия
Администратор

Уважаеми, г-н Димов,

Благодаря за отговорите на въпросите ми!

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 сеп 2014 12:03 
Извън линия

Г-н Стефанов, с удоволствие ще премахна обидната за вас част от поста ми, но преди това бих желал да ми отговорите на няколко въпроса:
1. Каква е истинската причина която ви накара да реагирате по този начин на двете теми?
2. Какво в държанието ми ви обиди?
3. Защо няма въпроси от ваша страна за смисъла на останалите теми в този подраздел?
4. Обиден и недооценен ли се чувствате поради факта, че тези покани са изпратени до IPMS България, а не до вас и се налага аз да ги пускам във форума?
5. С какво двете теми нарушават правилата на форума, за да последва вашата реакция?
6. С какво вашето държание спомага за добрия тон във форума?
7. Според вас "Каква е целта на показването на тази покана?" нормална реакция ли е на една най-обикновена покана за предстояща изложба?
8. Не мислите ли, че е крайно време да спрете със заяжданията на личностна основа?
9. Смятате ли, че държанието ви е подходящо за администратор на този форум?
10. Редно ли е, като адмиинистратор на моделен форум да не сте показали дори две парчета залепена пластмаса в последните години?
11. Защо, ЕДИНСТВЕНО, в администрирания от вас форум тези теми станаха проблемни?
12. Не мислите ли, че е редно да си подадете оставката като администратор, след като очевадно мерите с двоен аршин /което бе и повод да напиша подчертания в червено от вас текст/?

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 сеп 2014 12:22 
Извън линия
Администратор

Цитат:
Г-н Стефанов, с удоволствие ще премахна обидната за вас част от поста ми
- няма нужда, вече го направих, неспазена т.3 от правилата на форума.
1. Желанието ми да разбера повече за посочените събития и дали ИПМС България ще организира съпътсващи мероприятия за улеснение на българските колеги да участват.
2. Грубото ви категоризиране на "тъпи въпроси".
3. Защото там всичко, за мен лично, е ясно.
4. Не! Покани за участия в изложби и мероприятия, достигат до мен лично но не се публикуват във форума.
5. Като цяло няма нищо лошо, макар че формално нарушава т.4 от правилника на форума.
6. Поне не поставям психиатрични диагнози на колегите!
7. Нормална реакция е да се поискат повече разяснения и да се зададат въпроси.
8. Къде в темата видяхте такова заяждане? Да припомня ли вашата квалификация относно менталното ми състояние?!???
9. Да
10. Никъде няма правило, което да задължава администратора, модератора или потребителя да показва две или повече залепени парчета пластмаса в определен период от време.
11. Не са проблемни, просто зададох въпроси.
12. С двоен аршин не меря.

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 сеп 2014 13:01 
Извън линия

Благодаря за отговорите ви, макар да смятам, че нито един от тях не отговаря на обективната истина. Ако смятате че "Каква е целта на показването на тази покана?" е равнозначно на "Защо пък тъп? Съвсем си е резонен!
ИПМС България ще участва ли? Ще организира ли посещение на свои представители? На централния клуб или на някой от клоновете? Ще съдейства ли на някой български моделист желаещ да участва, например с контакти в Гърция?
Каква е целта на публикуването на тази покана???" или аз съм тъп, или повредата не е в моя телевизор!
Г-н Стефанов, аз също не публикувам поканите които получавам лично, само че двете покани които съм публикувал са адресирани до IPMS България, като в едната изрично е помолено да бъде разпространена. IPMS, като организация от моделисти за моделисти, винаги се стреми да популяризира хобито, като в това число влиза и споделянето на информация за предстоящи събития, каквито именно се явяват двете изложби. Ако в това има нещо лошо - евалла!
Прав сте, че никъде не пише, че администратора трябва да показва модели, но най-малкото доброто възпитание изисква да показваш съпричастността си към дадена група в която не само участваш, но и управляваш. По какъв начин показвате, че сте моделист и заслужавате да бъдете администратор именно на този моделен форум?
И последно имам една молба към вас.
Имайте доблестта, да си признаете, че не искате във форума да се появява името на IPMS България и имайте доблестта да си признаете истинската причина за това /не че не мога аз да го направя, но е редно вие да го направите за да не излезе, че ви клеветя/!
Очевидно, според вас, тези две теми са безсмислени и нито един от потребителите на форума няма интереса и желанието да посети двете изложби, така че спокойно можете да ги изхвърлите в кошчето.
За съжаление за пореден път се доказа, че не е важно аз да съм добре, а на Вуте да му е зле! Егати проблема заради две обяви за предстоящи изложби извън България.
Боже прибери си вересиите!!!

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 сеп 2014 13:11 
Извън линия
Администратор

Администрацията на този форум е безпристрастна и толерантна към изявите на всички моделистки организации, стига те да спазват правилата на форума, не обиждат никого и не нарушават добрия тон. В този смисъл появяването на всякакви имена на моделистки организации са добре дошли.
Доброто възпитание изисква показването на съпричастност към колегите по хоби, с обективни мнения, добър тон и не обиждането им. Количеството и дори качеството на сглобените модели едва ли би могло да се счита за част от доброто възпитание.
Мисля, че въпросите от моя страна засега се изчерпаха, благодаря за предоставените отговори!

Нагоре
Покажи мненията от преди:  Сортирай по  
Създай нова тема  Отговори  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1 2 Следваща

Всички времена са UTC+02:00