Airgroup2000.com Member of International List of Scale Model Related Web Sites
Този форум е част от сайта на AirGroup 2000
Главен форум на AirGroup 2000

Форум за стендов моделизъм

Част от airgroup2000.com

Начало | Форум-основен | Форум-Модел | Криле | Океан | Океан Dreams | Оръжие |
Криле Ретросалон | Нато и България | Галерия | Военни новини | Поръчай онлайн |

HobbyCULT.com

В момента е 03 дек 2024 23:22

Всички времена са UTC+02:00

Създай нова тема  Отговори  [ 15 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано: 08 сеп 2014 17:09 
Извън линия

В IPMS България получихме още една покана, която искаме да споделим с вас - 25-тата IPMS Nederland Euro Scale Modelling. Отново ще публикувам целия текст на поканата в оригинал за да не ставата грешки.

To the Board of IPMS-Bulgaria,

On behalf of the Board of IPMS Nederland, you are cordially invited to attend and take part in our main annual event, IPMS Nederland Euro Scale Modelling.

This event, formerly respectively known as “Nationals” and “Euro Scale Modelling”, will be organized for the 25th time this year on October 25, 2014

at the NBC (Nieuwegein Business Centre) at Nieuwegein, near the city of Utrecht, in the centre of the Netherlands.

The purpose of this event is promotion of our plastic modelling hobby, by bringing together clubs, Regional Chapters, Special Interest Groups, Traders

and Barterers and all others with an interest in plastic modelling. The event consists of a show, an open competition, as well as an extensive trade fair,

and attracts a high number of visitors, every year. There will be ample opportunity to exchange knowledge, skills and views, and to build on new and existing contacts.

The board of IPMS Nederland wishes to broaden the contacts with other IPMS organizations by exchanging periodic, articles and information on our

common passion: plastic modelling.

Kind regards,

Bruno Ghuijs Henk Hirs

ESM Coordinator Overseas contacts

esm@ipms.nl bestuur@ipms.nl

Нагоре
МнениеПубликувано: 08 сеп 2014 19:17 
Извън линия
Администратор

А каква е целта на публикуването на тази покана тук?

Нагоре
МнениеПубликувано: 08 сеп 2014 21:43 
Извън линия

Без никакво извинение - по тъп въпрос не бяха ми задавали!!!

Нагоре
МнениеПубликувано: 08 сеп 2014 23:20 
Извън линия
Администратор

Защо пък тъп? Съвсем си е резонен!
Каква е целта на публикуването на тази покана???
ИПМС България ще участва ли? Ще организира ли посещение на свои представители? На централния клуб или на някой от клоновете? Ще съдейства ли на някой български моделист желаещ да участва, например с контакти в Холандия?
Каква е целта на публикуването на тази покана???

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 сеп 2014 00:57 
Извън линия

Г-н Стефанов, държанието ви е безумно! Щом целта на тази покана ви е напълно неясна, значи целият раздел за изложби ви е непонятен!?
Няма никакъв смисъл от дребнавото ви заяждане, но ако тази тема ви дразни по някакъв начин просто ми го кажете директно и в прав текст и немедленно ще я изтрия!

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 сеп 2014 10:25 
Извън линия

Уважаеми съфорумници, ако някой се е почуствал обиден или оскърбен от публикуваното обявление за изложбата на холандските ни колеги моля да ми напишете тук в темата или на лично съобщение с какво точно съм ви е засегнало съобщението за да мога да го променя по съответния начин.
Благодаря ви предварително!

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 сеп 2014 10:37 
Извън линия
Администратор

Явно отговори на зададените от мен въпроси няма да получим. :?
Това съвсем обезсмисля темата.

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 сеп 2014 19:03 
Извън линия
Потребителски аватар

Колеги, моля ви заровете томаховките. За конфронтация няма място.
Имам въпрос обаче.
Как става участието в такова мероприятие (ако ми е грешна думата, поправете ме). Индивидуално или отборно. Ако е отборно, как се избира Националния отбор, или както се нарича. И само по един отбор от държава ли може, или по няколко.
Мога да споделя опит от нашия отбор.

But I'm looking for
An easy way to learn
Uriah Heep (c)

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 сеп 2014 20:03 
Извън линия
Потребителски аватар

Накрая и смислен пост! Участието е индивидуално, като всеки модел участва в собствената си категория, а всеки моделист може да участва с проиволен брой модели, като не е нужно да присъства лично.
Хубавото на клубното участие е, че двама човека с едно комби могат да закарат моделите на целия клуб :)
Правилата варират повече или по малко при различните клубове, но като цяло са сходни.

Нагоре
МнениеПубликувано: 09 сеп 2014 22:15 
Извън линия
Потребителски аватар

Нещо не разбрах точно. Това клубен турнир, като солунския примерно, ли е. Останах с убеждение че е континентален (Европейски).
Едно разбрах, че участието е или индивидуално или клубно, но не и национално.
От мен приятелски съвет. Опитайте се да преглътнете противоречията си. Обединете се около национално участие. Повярвайте ми, струва си. Носи голяма гордост.
Само ще дам за пример руския национален отбор по стендов корабомоделизъм. Края на август отиват без да са поканени на нациналното първанство на Великобритания. Никой нито ги кара нито им зачита резултатите. Пътуват с бус 6 дни, около 5000 км. Турнира е два дни. и после отново 6 дни и 5000 км обранто. Обрали са всички възможни награди. Най много ме изненада колко са горди с представянето си. Апропо, участвали са на собствени разноски.
Стискам палци и пожелавам успех на всички които отидат да представят IPMS-България.

But I'm looking for
An easy way to learn
Uriah Heep (c)

Нагоре
МнениеПубликувано: 10 сеп 2014 11:01 
Извън линия

Г-н Нарлев, разбрах идеята ви, но явно трябва да уточним някои неща. До колкото ми е известно, корабомоделизма се води спорт и вие имате регистрирана спортна федерация, нали така? При организациите на стендовите моделисти спортният елемент изначално липсва и поне на мен не ми е известно, някъде да се провеждат световни, европейски, или други континентални първенства. Може би ви обърква Euro Scale Modelling в заглавието. Имайте предвид, че заглавията на всяка отделна изложба се определя от организаторите по техни си принципи и идеи /само като пример, британският IPMS нешънълс, който се провежда всяка година в Телфорд се нарича Scale model world, а при холандците както е видно се нарича Euro Scale Modelling/, но наличието на евро, или световен в заглавието не означава, че е еквивалент на спортно първенство. Надявам се да ми разберете обяснението, честно казано аз самия малко трудно си го разбирам :tongue: . Участието по такива изложби, като цяло, е индивидуално, в смисъл, че се разглежда работата на всеки отделен моделист. Естествено моделните клубове, като неписано правило, организират участието на членовете си по тези мероприятия, например както Сашо написа, двама моделисти с един бус могат да занесат модели на 20 други моделисти. Не съм срещал, до момента, изложба на която да се оценяват клубни представяния, още повече пък национални гарнитури. Сега като се замисля има едно доста сериозно разминаване м/у правилата по моделните изложби и тези на Навига - при вас един модел може да участва 5 години по състезания /ако не бъркам за периода/, докато при стендовиците един модел, по принцип, не може да участва повторно на една и съща изложба ако е бил награден. Основният смисъл в тази забрана е да се стимулират хората да правят нови и нови модели, няма какво да се лъжем - един пластмасов модел се прави много по-бързо отколкото един дървен.
Това е което се сещам за момента. Ако имате други въпроси за мен ще е удоволствие да отговоря!

Нагоре
МнениеПубликувано: 10 сеп 2014 14:34 
Извън линия
Потребителски аватар

Доколкото установих в Телфорд миналата година, основната идея на събитието (Scale Model World - Telford) е популяризиране на хобито, нещо като панаир на стендовия моделизъм. Състезателната част беше по моят преценка около 1/10 (като площ), а като брой модели мисля, че около 1200 (по памет) и изобщо не заемаше някаква съществена част от цялото мероприятие. Подробно ревю може да видите тук http://model.airgroup2000.com/viewtopic.php?f=9&t=4810
Отборите и групите по интереси бяха с представени пространства (по една, две или три маси в две от халетата).
Аз лично участвах, за да се възползвам от някой привилегии, като например по-ранно влизане в събитието, по-ранно влизане в Swap залата, неплащане на такса от 15 пандура на човек и възможност за хотел в близост (който беше напълно резервиран два месеца преди това), а не толкова за вземане на медал. Самата доставка на модел до там със самолет не е особено оферта откъм логистика (виж с кола или бус не знам как би било)

Стенд по случай 50 годишнината:
Прикачен файл:
P1060334.JPG
P1060334.JPG [ 371.02 KиБ | Видяна 4256 пъти ]
Прикачен файл:
P1060386.JPG
P1060386.JPG [ 423.17 KиБ | Видяна 4256 пъти ]

Стенд на Airfix с живи инженери, които са правели моделите, отговарящи на въпроси на посетители. :cherry:

Прикачен файл:
P1060376.JPG
P1060376.JPG [ 368.92 KиБ | Видяна 4256 пъти ]

Щанд на група със специални интереси:
Прикачен файл:
P1060413.JPG
P1060413.JPG [ 338.23 KиБ | Видяна 4256 пъти ]
Прикачен файл:
P1060420.JPG
P1060420.JPG [ 417.84 KиБ | Видяна 4256 пъти ]

Щанд на някакъв отбор от Блаблапшър:
Прикачен файл:
P1060438.JPG
P1060438.JPG [ 363.62 KиБ | Видяна 4256 пъти ]

Част от щанда на Швеция:
Прикачен файл:
P1060459.JPG
P1060459.JPG [ 380.21 KиБ | Видяна 4256 пъти ]

Предполагам, че и в Холандия и Гърция ще е нещо подобно.

Тоест, за да отговоря на въпроса на Славян, състезателната част беше напълно индивидуална, отборите бяха в изложбената част.

Последна промяна от pepelnick на 10 сеп 2014 14:50, променено общо 1 път.

Нагоре
МнениеПубликувано: 10 сеп 2014 14:43 
Извън линия
Потребителски аватар

pepelnick написа:
Доколкото установих в Телфорд миналата година, основната идея на събитието (Scale Model World - Telford) е популяризиране на хобито, нещо като панаир на стендовия моделизъм. Състезателната част беше по моят преценка около 1/10 (като площ),

......

Предполагам, че и Холандия и Гърция ще е нещо подобно.

Тоест, за да отговоря на въпроса на Славян, състезателната част беше напълно индивидуална, отборите бяха в изложбената част.

Същото беше и на МоделБрно 2013, което също е IPMS събитие организирано от няколко IPMS клуба. Е, площта беше разпределена 40/35/25 откъм търговска (вкл. масите със скарата и бирата в залата :)), сътезателна и изложбена част.

Нагоре
МнениеПубликувано: 10 сеп 2014 14:49 
Извън линия
Потребителски аватар

Г-н Нарлев е малко прекалено, Славяне е по добре.
Разбрах всичко. Няма значение че не е спорт, ще се радвам за вашите успехи. Да ги разбиете оландезите и квито дойдат други.
Успехи на цялата българска група, независимо от кой клуб е.

But I'm looking for
An easy way to learn
Uriah Heep (c)

Нагоре
МнениеПубликувано: 10 сеп 2014 15:29 
Извън линия

snarlev написа:
Г-н Нарлев е малко прекалено, Славяне е по добре.
Разбрах всичко. Няма значение че не е спорт, ще се радвам за вашите успехи. Да ги разбиете оландезите и квито дойдат други.
Успехи на цялата българска група, независимо от кой клуб е.

Доброто възпитание изисква това обръщение, но вече ще е Славян, щом има добро за наш :cheers: . Благодаря за пожеланията, дано да сколасаме с организацията, че колегите не ни оставиха почти никакво време за реакция /поне за Гърция да сколасаме, а Нидерландия може и да остане за догодина/. Успех и от нас на бъдещите участия на националните отбори по корабомоделизъм от всички секции!

Нагоре
Покажи мненията от преди:  Сортирай по  
Създай нова тема  Отговори  [ 15 мнения ] 

Всички времена са UTC+02:00